bajabongo Napisano 10 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 239 zł za taki plecak z bukłakiem to jest super oferta, a raczej była, bo -jak widzę- już się skończyła. Z ciekawości zapytam: czy 239 zł to była cena sklepowa czy dodatkowo się targowałeś? Rzeczywiście, ostanią sztukę kupiłem A co do zniżki to za zaakceptowanie ich newslettera na stronie dostałem 40zł zniżki, którą wklepałem podczas zamawiania i odjęło tę kwotę. Jeszcze raz dziękuję za doradztwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Teraz w Cyklotur jest promocja -15% na wszystkie plecaki Wyklepane z Nexus 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Ja jeżdżę z turystyczną Salewe 36 L do tego mam wkład Camelback 2,5 L z zaworem i jest okej. Narzędzia, dętkę, łatki, smary itp., mam w bocznych kieszeniach, reszta spakowana jak w typowym turyście. Tyle tylko, że opuszczam na szelkach by kaskiem nie klepać po kominie. Sprawdza się wyśmienicie bez dodatkowych "stówek" na kolejny plecak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekW Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Może mi ktoś pomoże, otóż zastanawiam się nad jakimś plecakiem deutera (wezmę też pod uwagę inne firmy jak ktoś coś poda fajnego) na jednodniowe wypady. Pytanie czy Race EXP Air 12+3l zmieści: - Bukłak 2l chyba wystarczy.. - dętka, łatki, multitool, - portfel klucze telefon - kurtka/bluza - kanapka, banan, batonik - i tu najważniejsze lustrzanka z podłączonym obiektywem i fajnie jak dało by rade zabrać dodatkowo jeszcze jeden (mały) jak nie to przeżyje bez dodatkowego obiektywu Jak miał by być inny plecak to żeby miał możliwość podpięcia kasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Może mi ktoś pomoże, otóż zastanawiam się nad jakimś plecakiem deutera (wezmę też pod uwagę inne firmy jak ktoś coś poda fajnego) na jednodniowe wypady. Pytanie czy Race EXP Air 12+3l zmieści: - Bukłak 2l chyba wystarczy.. - dętka, łatki, multitool, - portfel klucze telefon - kurtka/bluza - kanapka, banan, batonik - i tu najważniejsze lustrzanka z podłączonym obiektywem i fajnie jak dało by rade zabrać dodatkowo jeszcze jeden (mały) jak nie to przeżyje bez dodatkowego obiektywu Jak miał by być inny plecak to żeby miał możliwość podpięcia kasku. Nie zmiescisz sie z ta lustrzanka i obiektywami. Sam czasem jezdze z Nikonem D300 z 24-70 zapietym, plus 70-200 i 12-24, dodatkowo standardowe y, czyli detka, pompka, tool, bluza, 2 l buklak, itp. W tym celu swietnie sprawdzi sie Deuter Cross Air 20 Exp: http://www.deuter.com/en/DE/product/1-76/32091/CrossAir20EXP.html Miewalem go tak wypakowany przez wiele godzin na plecach. Ma najlepszy system wentylacji z Deuterow, niezly rozklad kieszonek, itp. Sluzy mi 3-ci sezon bez problemow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekW Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Nie zmiescisz sie z ta lustrzanka i obiektywami. Sam czasem jezdze z Nikonem D300 z 24-70 zapietym, plus 70-200 i 12-24, dodatkowo standardowe ######y, czyli detka, pompka, tool, bluza, 2 l buklak, itp. W tym celu swietnie sprawdzi sie Deuter Cross Air 20 Exp: http://www.deuter.com/en/DE/product/1-76/32091/CrossAir20EXP.html Miewalem go tak wypakowany przez wiele godzin na plecach. Ma najlepszy system wentylacji z Deuterow, niezly rozklad kieszonek, itp. Sluzy mi 3-ci sezon bez problemow Właśnie się bałem że się nie zmieszczę a ten cross Air nie wiem czy nie jest za duży, no i wybór tylko pomiędzy czerwonym i niebieskim. Mam troszkę mniejszy i bardziej amatorski aparat (pentax K200) i nie potrzebuje długiego obiektywu zabierać ze sobą wystarczy mi 18-50 i stały 50 który jest dość mały. Jeszcze jedno pytanie czy wie ktoś gdzie najbliżej Zielonej Góry można znaleźć sklep z tymi plecakami? Ewentualnie w Poznaniu bo czasem tam bywam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Ten Deuter jest calkiem maly. Ma regulacje wielkosci na zamek i paski po bokach do sciagniecia, wiec moze byc calkiem plaski w razie potrzeby. Sam jestem minimalista jesli o to chodzi. Plecaki w okolicach 10 l to naprawde malenstwa. Moim zdaniem dobre na maraton czy podobna impreze. Natomiast zdecydowanie za male na wycieczki rowerowe. "Dlugi" daje zupelnie inna perspektywe, wbrew pozorom fotografuje nim wiele krajobrazow. Juz predzej na rowerowe wypady odpuszczam sobie stala 50-tke, choc jest calkiem mala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolcichy Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Witam Pozwolę się dołączyć. Na długie, jedno - dwudniowe wycieczki kupuję Deutera Exp Air Race - tu decyzja podjęta. (szkoda tylko, że osobno trzeba bukłak dokupić...cóż) Mam tylko dylemat na jednodniowe 2-3h treningi... Zastanawiam się nad Camelbakiem Rogue... i tutaj ponoć są opinie, że przy ostrej jeździe zjeżdża na kask. Myślę również o Camelbaku Lobo - bo w sumie więcej chyba mieści, a na jesień zawsze jakaś kurteczka musi być... Bo z Deutera takich jednodniowych mniejszych, z tego co szukałem, to nie ma... Co byście polecili...? Z góry dzięki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 kolcichy, po co Ci plecak na taki krotki trening? Pomysl o torebce podsiodlowej na niezbedne rzeczy i juz. Tego Air Race'a to moze Ci braknac moim zdaniem. Najlepiej zrob solidna przymiarke, czy wszystko naprawde zmiescisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Dokładnie jak poprzednik: po co plecak na takie krótkie przejażdżki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolcichy Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Plecak na krótkie 2-3 godzinne treningi dla mnie osobiście jest potrzebny. Bukłak to po pierwsze. Bidonów już nie używam - w terenie czasem ciężko się napić... Co do podsiodłówek - już to przerobiłem i nie wrócę więcej. Wolę dętkę, łatki, smar, łyżki, klucze, spinki i apteczkę mieć właśnie w plecaku, ale nie koniecznie wielkości Deutera Exp Air Race - dlatego właśnie szukam czegoś mniejszego pokroju Camelbak Rogue lub Lobo... Poza tym nawet na 2-3 godzinne wycieczki warto zabrać coś z długim rękawem i coś nieprzemakalnego - szczególnie gdy pogoda niepewna... Wolę mieć więcej, niż tak jak kiedyś 20km wracać pieszo w deszczu... bo dętka tak się przebiła, że łatka nie ogarnęła, a na kurtkę nie było miejsca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Wiec kup jeden wiekszy plecak i po sprawie. Jak takiego Deutera posciagasz paskami i zapniesz zamek zmniejszajacy objetosc to bedzie calkiem maly. Chyba, ze w kieszeni sporo dudkow do wydania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolcichy Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 No właśnie...przed paroma minutami przymierzałem Camelbak Mule... I powiem, że skurczybyk wygodny... Cena korzystna - bo w sklepie wyprzedaż... Owszem mniejszy od Deutera... Minus Deutera taki, że trzeba bukłak dokupić, a w Mule już jest... Minus Mule taki, że nie ma siatki oddzielającej plecy od plecaka... Kurde... A kupić dwa, to w sumie bez sensu i zbyt dużo kasy... Hmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Kup Deutera i buklak Source. System wentylacji Deutera z siateczka na plecach jest rewelacyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolcichy Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 ok. A inne pytanko... Czym się różni Deuter Exp Air Race od Deuter Rocket Exp Air??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekW Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Znalazłem ostatnio plecak DAKINE NOMAD 18L co o nim myślicie nie za duży? Lepszy od Deutera Race Exp Air ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.