bajabongo Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Witam! Chciałbym siędowiedzieć co sądzicie o plecakach z bukłakiem. Tzn. jakei są wasze doświadczenia? Powodują dyskomfort przy jeździe? Lepiej wziąć zwykły mały plecaczek + bidon? Nie jest on problematyczny/nie uwiera? A jeżeli już polecilibyście to który z tych 3 byście brali: http://www.decathlon.pl/bukak-hb-72-szaro-niebieski-id_8203174.html http://allegro.pl/plecak-rowerowy-na-rower-4f-roscoff-buklak-2l-i3323070712.html http://allegro.pl/plecak-rowerowy-na-rower-4f-crossfire-buklak-2l-i3339425983.html Te dwa są w podobnej cenie, zaś ten crossfire jest tańszy o ponad 40zł od innych - gdzie jest haczyk? Co ma gorszego od innych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 26 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ja sobie nie wyobrażam jazdy bez plecaczka z bukłakiem . Najwygodniejszy sposób picia podczas jazdy, a ja to wogóle plecakowiec jestem, więc zawsze z plecaczkiem w drogę ruszam. Jeśli jednak oczekujesz komfortu noszenia i użytkowania musisz wydać więcej i szukać coś z oferty Dakine/Deuter/Vaude/Camelback z bukłakiem z zamknięciem szynowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkiggy Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 W aukcjach allegro wymienionych przez Ciebie jest ten sam sprzedawca. Podejrzewam że pierwsza aukcja dotyczy plecaka i bukłaka a druga tylko plecaka. Ale jak jest rzeczywiście to Ci powinien odpowiedzieć sprzedający. Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c4r0 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ja od pewnego czasu miałem jakiegoś starego camelbaka (bak, nie back) i go nie używałem. Niedawno wziąłem z niego sam bukłak i załadowałem do plecaka Fjord Nanses z którym zawsze jeżdżę (wożę w nim inne rzeczy). Jest to rewelacja i byłem głupi że przez kilka miesięcy nawet nie spróbowałem tego tylko camelbak leżał w szafie... Zdecydowanie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JasiekKaczyski Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Camelbak rządzi, zwłaszcza jeśli ktoś (tak jak ja) i tak praktycznie zawsze jeździ z plecakiem. Korzystałem z Author Twist, niedawno wymieniłem na Deuter Exp Race i powiem tyle - wentylacja pleców w tym gadżecie jest idealna, nawet jak jest gorąco plecy suche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 26 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 wentylacja pleców w tym gadżecie jest idealna, nawet jak jest gorąco plecy suche. Bez przesady, jak jest gorąco wystarczy średni podjazd i plecy są wilgotne. Nawet jak się jedzie bez plecaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajabongo Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Tylko raczej nie chcę wydawać tych 300zł na plecak. Sprzedawca mi odpisał, że ten za 79 jest razem z bukłakiem - bralibyście? Jeżdzę tak 130km/tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mumineek83 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Witam Ja też szukałem małego plecaka jakiś czas temu i zdecydowałem się na: Plecak Dakine Shuttle Phantom 4l ten o którym piszesz ma niewygodne "plecy" i mały korek na bukłaku (niewygodny do mycia i suszenia), lepiej poszukać z zapięciem strunowym. Ale przy tej ilości km jeszcze kwestia czy te 130 tylko w weekend czy po 20 km codziennie robisz, na krótkie trasy jak dla mnie wystarczy bidon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Jeżdzę tak 130km/tydzień. Przy takim kilometrażu bukłak wydaje się całkowicie zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajabongo Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Przy takim kilometrażu bukłak wydaje się całkowicie zbędny. Ale i tak potrzebowałbym jakiś plecaczek, więc myślę, że dobrze od razu to połączyć + mój organizm potrzebuje duzego nawadniania + zamierzam zwiekszac kilometraz. Bralibyscie tego Crossfire za 79zł w takim wypadku? Czy może lepiej ten droższy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lunatic Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Tematow o plecakach na forum jest- jak to ktos ladnie nazwal- "pierdyliard" i proponuje najpierw szukac zanim zalozy sie kolejny. A od siebie dodam, ze mam plecak Crossfire i jest OK, maly, lekki i wygodny, a najlepiej podjedz do sklepu 4F bo na pewno jest taki w Bydgoszczy i sam zobacz. Crossfire ma tylko mala kieszonke na takie rzeczy jak portfel, telefon, jakies klucze, ew. lyzki, latki i moze jakiegos batona:) ten drugi ma dodatkowa kieszen na wiecej gratow np. bluze, apteczke, detke itd. ale to na dluzsze trasy. Mi w zupelnosci wystarczy Crossfire. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 . Bralibyscie tego Crossfire za 79zł w takim wypadku? Ten plecak ma 5 litrów pojemności więc przy wypełnionym bukłaku nie wejdzie do niego prawie nic. Niewykluczone, że kupisz go i za chwilę będziesz szukać większego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Ja mam podobny plecak 4F i nie polecam, bo zbyt wygodny nie był, szybko pourywały mi się paski i był malutki - jak wsadzisz bukłak to tak jak napisał kolega - więcej nic nie wsadzisz do głównej kieszeni. Ostatnio kupiłem Deuter EXP Race i zdecydowanie polecam. Bardzo było mi szkoda wydawać tyle kasy na plecak, ale kurcze jego kontrukcja i rozwiązania w nim zawarte są z najwyższej półki - POLECAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajabongo Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Ja mam podobny plecak 4F i nie polecam, bo zbyt wygodny nie był, szybko pourywały mi się paski i był malutki - jak wsadzisz bukłak to tak jak napisał kolega - więcej nic nie wsadzisz do głównej kieszeni. Ostatnio kupiłem Deuter EXP Race i zdecydowanie polecam. Bardzo było mi szkoda wydawać tyle kasy na plecak, ale kurcze jego kontrukcja i rozwiązania w nim zawarte są z najwyższej półki - POLECAM! Widzę, że rzeczywiście nie ma co wydawać kasy na taki badziew w takim razie. A jaki najtańszy plecak byście już polecali do kupna? 300zł za tego Deutera to trochę za dużo jak na mój budżet. A co do bukłaka to jaki byście brali? 2L? Jakiejś konkretnej firmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 A kto Ci każe płacić 300zł? ten plecak można dorwać w swoim czasie za 200zł. Aktualnie chyba za 240zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 A jaki najtańszy plecak byście już polecali do kupna? 300zł za tego Deutera to trochę za dużo jak na mój budżet. A co do bukłaka to jaki byście brali? 2L? Jakiejś konkretnej firmy? Nie jest najtańszy, ale jest bardzo fajny. Ma system nośny jak Deuter, ale dodatkowo posiada sporo fajnych kieszonek, których Deuter nie ma, a które są bardzo przydatne. Jest bardzo dobrze wykonany i posiada bukłak. I -być może uprzedzam Twoje wątpliwości- NA PEWNO nie będzie za duży. I przesyłka jest w cenie. Wydaje mi się, że na ten moment jest to jedna z najlepszych ofert. http://www.zalando.pl/dakine-amp-12l-plecak-z-buklakiem-szary-da744a02e-801.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Kupuj tego Dakine albo Deutera z siateczka na plecach. To gwarancja suchych plecow i wygody. Nawet nie mysl o tych, ktore wymieniales. Jak budzet nei pozwala to poczekaj i dozbieraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Hej. Ja od początku tego sezonu używam: http://allegro.pl/axon-rose-plecak-8-l-system-h2o-na-buklak-i3330136080.html I jak dla mnie jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajabongo Napisano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Hmmm, ten Dakine wygląda spoko - brać go? Ktoś używa i poleca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Ja używam, a zalety opisałem z grubsza we wcześniejszym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Plecak maraton SOURCE SPINNER http://www.szumgum.com/plecak-maraton-source-spinner-nc-2-0-l-dwa-kolory.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajabongo Napisano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Plecak maraton SOURCE SPINNER http://www.szumgum.com/plecak-maraton-source-spinner-nc-2-0-l-dwa-kolory.html Biore tego Dakine w takim razie - dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Dakine to porzadna marka i pewnie i rowerowe plecaki robią na najwyższym poziomie, oby Ci służył Wyklepane z Nexus 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajabongo Napisano 10 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Dzięki za porady wszystkim - kupiłem w Zalando tego Dakine za 239zł, myślę, że to naprawdę dobra oferta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 239 zł za taki plecak z bukłakiem to jest super oferta, a raczej była, bo -jak widzę- już się skończyła. Z ciekawości zapytam: czy 239 zł to była cena sklepowa czy dodatkowo się targowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.