Skocz do zawartości

[Plecak z bukłakiem] - czy i który wybrać?

bajabongo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym siędowiedzieć co sądzicie o plecakach z bukłakiem. Tzn. jakei są wasze doświadczenia? Powodują dyskomfort przy jeździe? Lepiej wziąć zwykły mały plecaczek + bidon? Nie jest on problematyczny/nie uwiera?

A jeżeli już polecilibyście to który z tych 3 byście brali:

http://www.decathlon.pl/bukak-hb-72-szaro-niebieski-id_8203174.html

http://allegro.pl/plecak-rowerowy-na-rower-4f-roscoff-buklak-2l-i3323070712.html

http://allegro.pl/plecak-rowerowy-na-rower-4f-crossfire-buklak-2l-i3339425983.html

Te dwa są w podobnej cenie, zaś ten crossfire jest tańszy o ponad 40zł od innych - gdzie jest haczyk? Co ma gorszego od innych? 

• Mod Team

Ja sobie nie wyobrażam jazdy bez plecaczka z bukłakiem :). Najwygodniejszy sposób picia podczas jazdy, a ja to wogóle plecakowiec jestem, więc zawsze z plecaczkiem w drogę ruszam. Jeśli jednak oczekujesz komfortu noszenia i użytkowania musisz wydać więcej i szukać coś z oferty Dakine/Deuter/Vaude/Camelback z bukłakiem z zamknięciem szynowym.

W aukcjach allegro wymienionych przez Ciebie jest ten sam sprzedawca. Podejrzewam że pierwsza aukcja dotyczy plecaka i bukłaka a druga tylko plecaka. Ale jak jest rzeczywiście to Ci powinien odpowiedzieć sprzedający.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Ja od pewnego czasu miałem jakiegoś starego camelbaka (bak, nie back) i go nie używałem. Niedawno wziąłem z niego sam bukłak i załadowałem do plecaka Fjord Nanses z którym zawsze jeżdżę (wożę w nim inne rzeczy). Jest to rewelacja i byłem głupi że przez kilka miesięcy nawet nie spróbowałem tego tylko camelbak leżał w szafie... Zdecydowanie polecam.

Witam 

Ja też szukałem małego plecaka jakiś czas temu i zdecydowałem się na: Plecak Dakine Shuttle Phantom 4l

ten o którym piszesz ma niewygodne "plecy" i mały korek na bukłaku (niewygodny do mycia i suszenia), lepiej poszukać z zapięciem strunowym.

Ale przy tej ilości km jeszcze kwestia czy te 130 tylko w weekend czy po 20 km codziennie robisz, na krótkie trasy jak dla mnie wystarczy bidon.

Przy takim kilometrażu bukłak wydaje się całkowicie zbędny.

Ale i tak potrzebowałbym jakiś plecaczek, więc myślę, że dobrze od razu to połączyć + mój organizm potrzebuje duzego nawadniania + zamierzam zwiekszac kilometraz. Bralibyscie tego Crossfire za 79zł w takim wypadku? Czy może lepiej ten droższy?

Tematow o plecakach na forum jest- jak to ktos ladnie nazwal- "pierdyliard" i proponuje najpierw szukac zanim zalozy sie kolejny. A od siebie dodam, ze mam plecak Crossfire i jest OK, maly, lekki i wygodny, a najlepiej podjedz do sklepu 4F bo na pewno jest taki w Bydgoszczy i sam zobacz. Crossfire ma tylko mala kieszonke na takie rzeczy jak portfel, telefon, jakies klucze, ew. lyzki, latki i moze jakiegos batona:) ten drugi ma dodatkowa kieszen na wiecej gratow np. bluze, apteczke, detke itd. ale to na dluzsze trasy. Mi w zupelnosci wystarczy Crossfire.

Ja mam podobny plecak 4F i nie polecam, bo zbyt wygodny nie był, szybko pourywały mi się paski i był malutki - jak wsadzisz bukłak to tak jak napisał kolega - więcej nic nie wsadzisz do głównej kieszeni.

Ostatnio kupiłem Deuter EXP Race i zdecydowanie polecam. Bardzo było mi szkoda wydawać tyle kasy na plecak, ale kurcze jego kontrukcja i rozwiązania w nim zawarte są z najwyższej półki - POLECAM!

Ja mam podobny plecak 4F i nie polecam, bo zbyt wygodny nie był, szybko pourywały mi się paski i był malutki - jak wsadzisz bukłak to tak jak napisał kolega - więcej nic nie wsadzisz do głównej kieszeni.

Ostatnio kupiłem Deuter EXP Race i zdecydowanie polecam. Bardzo było mi szkoda wydawać tyle kasy na plecak, ale kurcze jego kontrukcja i rozwiązania w nim zawarte są z najwyższej półki - POLECAM!

Widzę, że rzeczywiście nie ma co wydawać kasy na taki badziew w takim razie. A jaki najtańszy plecak byście już polecali do kupna? 300zł za tego Deutera to trochę za dużo jak na mój budżet.

A co do bukłaka to jaki byście brali? 2L? Jakiejś konkretnej firmy?

A jaki najtańszy plecak byście już polecali do kupna? 300zł za tego Deutera to trochę za dużo jak na mój budżet.

A co do bukłaka to jaki byście brali? 2L? Jakiejś konkretnej firmy?

Nie jest najtańszy, ale jest bardzo fajny.

Ma system nośny jak Deuter, ale dodatkowo posiada sporo 

fajnych kieszonek, których Deuter nie ma, a które są bardzo przydatne.

Jest bardzo dobrze wykonany i posiada bukłak. I -być może uprzedzam Twoje wątpliwości-

NA PEWNO nie będzie za duży.

I przesyłka jest w cenie. Wydaje mi się, że na ten moment jest to jedna z najlepszych ofert.

http://www.zalando.pl/dakine-amp-12l-plecak-z-buklakiem-szary-da744a02e-801.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...