Skocz do zawartości

[Oddawanie/Wymiana] roweru w sklepie internetowym

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !
Mianowicie chodzi o to ,że kupiłem rower wart 2999 złotych przy krótkiej jeździe stwierdziłem ,że to rower naprawdę nie dla mnie i chciałem go odesłać zdjąłem koło i wcisnąłem klamkę od hamulca bez koła  i zapowietrzyłem przednie hamulce czy jest szansa ,że przyjmą ten rower i wymienią na innym mógł bym pokryć koszty odpowietrzania .

Co o tym sądzicie ?

Napisano

Nie chce ich robić w bambuko chce być uczciwy , tylko problem polega na tym czy mi ten rower przyjmą z zapowietrzonymi hamulcami z przodu i ciężko by było aby nie zauważyli bo klocki o tarczę ocierają jak pchasz rower :P

Za serwis hamulców mógł bym zapłacić .

Napisano

Rower to Kellys Bluff 30 , po prostu strasznie ciężko się pedałuje i szybko się człowiek męczy nawet po prostej a gdybym teraz wymieniał to wziął bym coś z modeli Merida Crossway 300d 

Napisano

Kupiłeś rower dirtowy do skoków i trików na takim w dalsze tereny się nie jeździ. Tak samo jak nie kupuje się roweru do dh aby jeździć nim w maratonie mtb  :P

Napisano

Wiem dałem dupy :P

I jak z tym oddaniem :P

Prosił bym o odpowiedzi bo dziś do godziny 23 muszę to załatwić .

• Mod Team
Napisano

Jak zapewne wiesz, z zakupem na odległość jest tak, że możesz dokonać zwrotu w ciągu 10 dni od daty dokonania zakupu bez specjalnych wyjaśnień. Takie prawo konsumenta.
Chcesz być uczciwy: załatw sprawę zapowietrzenia na własną rękę, albo poinformuj o tym sprzedawcę i spróbuj się dogadać. Tylko, że tutaj mogą już pojawić się opory ze strony sprzedawcy w przyjęciu roweru - wiele zależy od jego decyzji, ponieważ rower oddajesz nie w takim stanie, w jakim go otrzymałeś. Jaką decyzję podejmie sprzedawca raczej Ci tutaj nikt nie podpowie.

Napisano

Tutaj musisz liczyć na dobra wolę sprzedawcy. Owszem przysługuje Ci 10 dni na zwrot ale rower nie może nosić żadnych śladów użycia a w Twoim przypadku niestety tak nie jest.

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Zwrotu dokonać możesz do 10 dni, jednakże rower nie może być używany, tudzież nosić śladów używania. Jeśli już coś na nim kręciłeś (poza domem oczywiście), na 90% sklep nie przyjmie zwrotu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...