bartek1182 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 jakie macie pomysły żeby przewozić u-lock'a? najlepiej gdzieś go umocować, posiadam Kryptonite evolution series 4 LS (10x30cm) a rower to kross level a3 2012 (http://www.kross.pl/pl/2012/level-a3) w ramie trochę wadzi bo lekko się z nią gryzie poproszę o wasze wypowiedzi, wolałbym nie w plecaku ani nigdzie przy spodniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Podobne tematy: http://www.forumrowerowe.org/topic/116978-zabezpieczenieu-lock-jakie-montowanie/ http://www.forumrowerowe.org/topic/127468-zabezpieczenie-roweru-jaki-lancuch-wybrac/?hl=mocowanie&do=findComment&comment=1197572 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Ja wypracowałem taki sposób. Na górną rurę głównego trójkąta nałożyłem dwie wycięte z taśmy obejmy i każdą z nich zszyłem. Po odblokowaniu U-locka przekładam ramię U-locka przez te dwie pętle i następnie U-lock zamykam. Podczas jazdy U-lock sobie wisi pod ramą i tylko czasami delikatnie się buja. Ważne jest aby tak owe parciane pętle umiejscowić aby podczas jazdy się nie schodziły razem. Na próbę polecam użyć plastykowych pasków samozaciskowych. Tu masz pokazane jak U-lock leży w ramie z tym, że jest ów jest zamontowany na oryginalnym uchwycie, który czasami może kolidować z linkami i w dodatku u-lock jest znacznie niżej niż przy taśmach https://picasaweb.google.com/bonozekker/NoweCzesci#5572779280272174722 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1182 Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 dzięki pokombinuję coś, miałem wizje ale nie wiedziałem jak to za bardzo ma wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aciek Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Ja mam tego samego Kryptonite i uchwyt zamontowany na sztycy, ale to taki kloc, że jak tylko mogę, to wolę go wozić w plecaku. Jutro mogę wrzucić foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1182 Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Ja mam tego samego Kryptonite i uchwyt zamontowany na sztycy, ale to taki kloc, że jak tylko mogę, to wolę go wozić w plecaku. Jutro mogę wrzucić foto. poproszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Wsuń za pasek spodni Tapatalk, przepraszam za lakoniczną wypowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1182 Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Wsuń za pasek spodni Tapatalk, przepraszam za lakoniczną wypowiedź mówiłem że nigdzie przy tyłku nie chcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Sorki, musialem niedoczytać Tapatalk, przepraszam za lakoniczną wypowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1182 Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Sorki, musialem niedoczytać Tapatalk, przepraszam za lakoniczną wypowiedź spoko, spoko chodzi żeby ją do ramy utwierdzić, niestety póki co pomysły zbieram bo zapięcie przyszło szybciej niż rower... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 na plecach to nie przy tyłku - ja wożę w plecaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rado52 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 też nie mam wyboru i wożę w plecaku, ale muszę pokombinować i może da się jednak na ramie bo ten Kryptonite to nie jest lekki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Blahol ma pasek z zapięciem na u-locka http://blahol.pl/bag/u-locks_belt, ale tylko może z dwa razy z niego skorzystałem, bo przywykłem do mocowania na rurze podsiodłowej. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aciek Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 poproszę Proszę bardzo: Sorry za wąską perspektywę, ale akurat miałem obiektyw 85mm podpięty. Minusem takiego rozwiązania jest to, że U-Lock lekko obija się o tylny widelec i dobrze go jakoś zabezpieczyć, żeby nie stracić lakieru. U mnie póki co wystarcza taśma izolacyjna: Na jazdę w terenie nie polecam takiego rozwiązania, bo dość mocno wtedy lata na boki, ale do przemieszczania się po mieście, czy jazdy po równym terenie jest OK. Chyba najlepsza opcja, jeśli wewnątrz trójkąta ramy nie ma miejsca na u-locka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1182 Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 widziałem takie coś, dzięki dobre rozwiązanie, poszukałbym jakiegoś drugiego paska żeby to spiąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.