Skocz do zawartości

[przewóz u-lock'a] Pomysły

bartek1182

Rekomendowane odpowiedzi

jakie macie pomysły żeby przewozić u-lock'a? 

najlepiej gdzieś go umocować, posiadam Kryptonite evolution series 4 LS (10x30cm) a rower to kross level a3 2012 (http://www.kross.pl/pl/2012/level-a3) w ramie trochę wadzi bo lekko się z nią gryzie :D poproszę o wasze wypowiedzi, wolałbym nie w plecaku ani nigdzie przy spodniach :D

Ja wypracowałem taki sposób. Na górną rurę głównego trójkąta nałożyłem dwie wycięte z taśmy obejmy i każdą z nich zszyłem. Po odblokowaniu U-locka przekładam ramię U-locka przez te dwie pętle i następnie U-lock zamykam. Podczas jazdy U-lock sobie wisi pod ramą i tylko czasami delikatnie się buja. Ważne jest aby tak owe parciane pętle umiejscowić aby podczas jazdy się nie schodziły razem.

Na próbę polecam użyć plastykowych pasków samozaciskowych.

Tu masz pokazane jak U-lock leży w ramie z tym, że jest ów jest zamontowany na oryginalnym uchwycie, który czasami może kolidować z linkami i w dodatku u-lock jest znacznie niżej niż przy taśmach

https://picasaweb.google.com/bonozekker/NoweCzesci#5572779280272174722

poproszę :D

Proszę bardzo:

IMG_2537.jpg

Sorry za wąską perspektywę, ale akurat miałem obiektyw 85mm podpięty. :)

Minusem takiego rozwiązania jest to, że U-Lock lekko obija się o tylny widelec i dobrze go jakoś zabezpieczyć, żeby nie stracić lakieru. U mnie póki co wystarcza taśma izolacyjna:

IMG_2538.jpg

Na jazdę w terenie nie polecam takiego rozwiązania, bo dość mocno wtedy lata na boki, ale do przemieszczania się po mieście, czy jazdy po równym terenie jest OK. :) Chyba najlepsza opcja, jeśli wewnątrz trójkąta ramy nie ma miejsca na u-locka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...