rockrider03 Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 ..i jak w temacie, interesują mnie realne wymiary tych oponek / piszcie koledzy.
GhOsTwrc Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 Conti 2.0 to wyszlo 48 mm z kawałkiem , a Mezcal 54mm czyli nie zaniżona wartość.
rockrider03 Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Napisano 25 Czerwca 2013 ..tak przypuszczałem że kolega Ghost się odezwie, on to chyba ma wszystkie lepsze gumy objeżdżone heh / ale do rzeczy, to conti to mierzone w balonie czy sam protektor ? i geax jak również ? i też myślę istotne na jakich szerokościach obręczy były mierzone oponki hm ? Conti 2.0 to wyszlo 48 mm z kawałkiem , a Mezcal 54mm czyli nie zaniżona wartość.
GhOsTwrc Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 Na innych gumach zle sie czuje aczkolwiek i tak Saguaro najbardziej dominuje i chyba zostane z tylko z nimi . Za duzo zycia zmarnowalem na zmienianie opon:] Po balonie suwmiarką mierzone od scianki do scianki.
rockrider03 Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Napisano 25 Czerwca 2013 ..ale za to możesz mniej doświadczonym bajkerom służyć radą, i to się ceni :] a na jakich szerokich obręczach je miałeś ? bo wiadomo że to ma wpływ na wypadkową szerokość opony...
GhOsTwrc Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 obręcz 19mm wewn. No ale tutaj jest większość takich , którym doradzisz Saguaro a kupią Kende Karme;)
ostry2407 Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 obręcz 19mm wewn. No ale tutaj jest większość takich , którym doradzisz Saguaro a kupią Kende Karme;)Wiesz bo każdy Polak musi się przekonać na własnej skórze.Ja akurat mam taką możliwość że mogłem przetestować prawie wszystkie opony Geaxa i Contiego. Śmigałem przez przeszło 2 tyg.na tych samych trasach i jak dla mnie to Conti MK 2 wymiata ale tylko w terenie, Geax Aka nie nadaje się na deszcz, Conti Rk najlepsza z tych 2 producentów na asfalt lecz w terenie szału nie robi, Saguaro niezła w terenie choć to opona uniwersalna a to co nadaje się do wszystkiego tak naprawdę .......Jak widać teraz panuje moda na Saguaro lecz wiadomo moda mija i następny sezon pewnie wyłoni się nowy lider. Niech po prostu każdy jeździ na czym chce i wtedy nie będzie żadnych wojenek forumowych bo wiadomo że nie ma co porównywać tych samych opon przy rozmiarze 26 i 29.całkowicie zmienia się trakcja.
GhOsTwrc Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 Jak widać teraz panuje moda na Saguaro lecz wiadomo moda mija i następny sezon pewnie wyłoni się nowy lider. Bzdura , to jest poprostu dobra opona od wielu lat na rynku , i wiekszość lata na niej bo jest dobra a nie modna :/ nie ma co porównywać tych samych opon przy rozmiarze 26 i 29.całkowicie zmienia się trakcja. Jakoś podczas uzytkowania Saguaro , Mezcal , Race King , NN przy 26" i 29" calach trakcja jest taka sama , poprostu większe koło inaczej radzi sobie w pokonywaniem przeszkód różnego rodzaju , więc nie wiem o czym tu piszesz
ostry2407 Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 · Ukryte przez safian, 25 Czerwca 2013 - Nie ma takiego flame... Ukryte przez safian, 25 Czerwca 2013 - Nie ma takiego flame... Chodzby to że przy 29 większa powierzchnia styka się z nawierzchnią. Nie imponują mi ludzie pokazujący co potrafią i jak są zaiści.Takich to jest wystarczająco dużo na drogach
rockrider03 Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Napisano 26 Czerwca 2013 Panowie dajcie spokój heh.. każdy może mieć subiektywne odczucia i swoje uwagi co do danej opony jak i innych elementów na które składa się nasza mniemam wspólna pasja hehe / a skoro jeździliście na tych dwóch oponkach to która wg. was ma mniejsze opory ? np. konkretnie na asfalcie, i też na bitym dukcie..? i pytam tu o race'a w wersji 2.2 i mezcal'a 2,1 i jak ten ostatni spisuje się w trochę głębszm piachu ? bo słyszałem opinie że sobie jednak gorzej radzi z taką nawierzchnią hmm...
GhOsTwrc Napisano 27 Czerwca 2013 Napisano 27 Czerwca 2013 Mezcal ma mniejsze opory . Reszta zalezy od rowerzysty.
dovectra Napisano 27 Czerwca 2013 Napisano 27 Czerwca 2013 to jest poprostu dobra opona od wielu lat na rynku , i wiekszość lata na niej bo jest dobra a nie modna :/ ha no tak W moim sklepie rowerowym wreszczie od tego roku sprzedają geax-a, Sprowadzili go jak już sobie kupiłem przez internet.
rockrider03 Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Napisano 30 Czerwca 2013 Dovectra.. rozumiem że masz tą oponkę która mnie interesuje / to według ciebie jak ona się sprawdza na asfalcie jest naprawdę taka szybka ? szybsza np. od smart sama 2.1 ? i jak się spisuje w ciut głębszym piasku dużo wytraca na prędkości po wjechaniu w takie podłoże ?? stawia duże opory ? i jak się zachowuje na lekko wilgotnym ale ubitym dukcie. Ciągle bardzo mało opinii i testów o tej oponce hm...
dovectra Napisano 1 Lipca 2013 Napisano 1 Lipca 2013 mescal 1,9 szybka na szosie, na ubitym również, na piasku raczej średnio ale lepiej niż ss 1,75. ss. jest nie co lepsza na małym błotku, a gorsza na obitym i na szosie. SS na mokrej szosie ucieka na boki, trzeba uważać. A ss 2,1 nie miałem, więc nie wiem.
GhOsTwrc Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Dziś po miesiacu uzywania Saguaro 2.2 TNT 29er o wadze 790g , założyłem Geax Mezcal 2.1 kevlar 29er 520 g . Spokojnie i przyjemnie sie lata w okolicy 40 km/h a i sporo wiecej czasem , mowa o w miare równym terenie oraz szosie;) Trzeba wiecej dmuchnąć po 40 PSi. Smart Sam & Race King są wolniejsze sprawdzone wieloktrotnie;) Zakładajac Mezcala trzeba zwiekszyć czujność , a na mokrym trzeba być bardzo ostrożnym . Jeżeli zalezy wam na szybkim poruszaniu sie oraz wysokich średnich pow 30 to Mezcal moze to zapewnić
dovectra Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 założyłem Geax Mezcal 2.1 kevlar 29er 520 g . Spokojnie i przyjemnie sie lata no właśnie kolega jest zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.