Skocz do zawartości

[nawigacja?] nawigacja po trasie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam takie pytanie.

Otóż mamy takie serwisy jak endomondo, pedaluj i inne na których możemy opublikować nasze trasy rowerowe. Zasada prosta. na przykładzie endomondo włączamy aplikację endo... + gps i jazda. i tym procederem wytyczamy trasę. I tutaj pojawia się moje pytanie:

czy jest możliwość ściągnięcia trasy i przebycia jej na zasadzie nawigacji? Chodzi mi o to, że 2 tygodnie temu w serwisie pedaluj.pl znalazłem ciekawą trasę dookoła Babiej Góry - wytyczona na google.maps ale za nic nie wpadłem na to jak mógłbym ściągnąć ją na telefon, żeby być nawigowanym na ścieżce... efektem jazdy "na pałę" było pogubienie się tuż przed granicą ze Słowacją i nici z przyjemności wycieczkowania :-(

Jeśli powielam temat lub to jest bajecznie proste to proszę naprowadźcie mnie na rozwiązanie. Możliwe, że mam przyćmienie umysłowe i patrząc nie widzę :-p

pozdrawiam.

Napisano

tworzysz trasę na endomondo - zapisujesz ją - trasa ląduje w ulubionych - odpalasz telefon - wyszukujesz tą trasę w zakładce trasy/ulubione - klikasz podążaj trasą

Napisano

czyli jednak przyćmienie miałem ;-) dzięki wielkie za pomoc.

a czy z serwisu pedaluj.pl da się tak zrobić? bo oni nie mają chyba aplikacji na androida :-(

pozdrawiam.

Napisano

Musisz pobrac plik w formacie .gpx. To jest właśnie trasa którą chcesz, następnie wrzucac ją do telefonu odpalasz jakiś program i wczytujesz sobie ten plik .gpx i tyle :)

Napisano

Witam,

W programie Endomondo poprzez ich strone internetowa jest mozliwosc wgrania sladow gpx. (Trzeba miec swoje konto w programie). Poprzez telefon i program endomondo chyba nie ma takiej mozliwosci. (Przynajmniej w darmowej wersji)

Pozdrawiam

Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...