Skocz do zawartości

[pancerze] Problem z prawidłowym poprowadzeniem pancerzy

zaqos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem gdyż nie mogę pojąć zamysły konstruktorów i dopasować pancerzy do uchwytów. Dwie linki pasują ale trzeciej już nie wcisnę aby to estetycznie wyglądało.

Macie jakiś pomysł? Mało estetycznie to wygląda.

DSC_0160.jpgDSC_0162.jpg

Projektanci projektantami, tylko czy kolega nie ma przypadkiem trzech odcinków pancerza do hamulców, gdy powinny być dwa od przerzutek i jeden hamulcowy?? Widziałem już kiedyś takie mocowanie linek, i faktycznie trzy grubsze pancerze nie wchodzą, ale o odpowiedniej grubości wchodziły.

Pozdrawiam

Jeden jest hydrauliczny a 2 to Jagwire LEX przeznaczone pod przerzutki. Rama z 2007r. nie mieli pojęcia, że takie będą robić w aktualnych czasach:)

A można gdzieś kupić jakieś zamienniki co by pasowały? :icon_cool:

To dziwne że dwa Lex L3 tam nie wchodza... Możesz też zdjąć cały uchwyt, podgrzać tę część w którą wchodzą linki (tą większą, gdzie mają się dwie zmieścić) i delikatnie ją odgiąć (żeby była bardziej zaokrąglona i zrobiło się więcej miejsca). A tę "pseudo nakrętkę" którą dociskasz linki podpiłować okrągłym pilnikiem... Będzie dobrze wyglądało i powinno pomóc.

Pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...