bajerek4321 Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 Chodzi o to że chciałbym zabrać nowe opony i zamontować na starych kołach.Czy jeśli rozmiar średnicy między nimi różni się to nie będą do siebie pasowały ?Czy każde koła są takie same ?
Piehursson Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 primo: wystarczy 30 sek poszukiwań http://www.forumrowerowe.org/topic/66200-opony-kompatybilnosc-opon-z-obreczami/ secundo: przeczytaj regulamin i zmień temat bo poleci do kosza
bajerek4321 Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Napisano 25 Czerwca 2013 widziałem ten post dlatego zrobiłem nowy bo się nie znam na tym.Czyli jak są duże różnice pomiędzy kołem a oponom to pójdzie założyć ?
Tofi Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 Przecież dostałeś odpowiedź. Jest tabelka i masz podane akceptowalne różnice szerokości rawki. Jezeli są różnice w średnicy, to opony nie naciągniesz. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2
bajerek4321 Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Napisano 25 Czerwca 2013 Przecież dostałeś odpowiedź. Jest tabelka i masz podane akceptowalne różnice szerokości rawki. Jezeli są różnice w średnicy, to opony nie naciągniesz. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2 opony nie naciągnę ale to opona jest większa od koła ps-jak mierzyć szerokość ?
Tofi Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 Szerokość rawki to szerokość światła kanału w feldze (czyt. wewnątrz), mierzy się ją tylną stroną suwmiarki. Jeżeli jest inna średnica to temat do zamknięcia - nie da się. Na oponie będziesz miał oznaczenie w systemie ERTO, np. 622-38 i to oznacza, że jest to opona w rozmiarze 700C i założysz ją tylko na rawkę o średnicy 622mm. Na pewno nie założysz takiej opony na koła 26'' lub 650B. Średnica też jest mierzona wewnątrz kanału, czyli mierzysz średnicę i odejmujesz dwa razy głębokość kanału (mierzy się tym szpikulcem na końcu suwmiarki). Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.