Skocz do zawartości

[endomondo] różne wersje

halogens

Rekomendowane odpowiedzi

Hej mam problem. Wiecie może czym się różni endomonto pro które kosztuje 20 zł które to aplikację kupuje się w sklepie androida od wersji premium którą sie płaci przy zwykłej wersji np na stronie endomondo i kosztuje 80 zł na rok ?

Oraz kolejne pytanie czy istnieje jaka kolwiek inna mozliwość zapłacenia, pomijając karte kredytową której nie mam  a nie opłaca mi się specjalnie wyrabiać na ta okazję ?

Z góry dzieki za odpowiedź.

Wersja pro aplikacji daje Ci możliwość ustawiania interwałów - cienkich zresztą jak barszcz, nie opłaca się.

Wersja premium serwisu www to zupełnie coś innego i jeśli masz wersję pro to za premium www i tak musisz zapłacić jeśli chcesz mieć podgląd np na strefy tętna po treningu jeśli trenujesz z pulsometrem, lub mieć dokładne dane dt. pogody w trakcie aktywności... nie opłaca się. Endomondo każe sobie płacić za funkcje, które w innych aplikacjach i innych serwisach są całkowicie za darmo.

Wszystko na temat wersji premium serwisu i wersji pro aplikacja masz opisane na stronie endomondo.

Zamiast karty kredytowej możesz sobie wyrobić sobie internetową/wirtualną kartę kredytową - informacje na ten temat znajdziesz u wujka googla.

W apce pro (tej z Google Play) z przydatnych rzeczy to chyba tylko możliwość modyfikacji ustawień trenera audio (korzystam podczas biegania), ewentualnie możliwość wyznaczania celów treningu (czas lub spalone kilokalorie).

Kupowanie wersji premium chyba niezbyt się opłaca - w zasadzie głównie rozbudowuje opcje statystyczne na stronie. Ja kupiłem (już czas jakiś temu) wersję pro i zupełnie nie opłaca mi się premium.

Pełna lista opcji tu.

BTW: Ja płacę normalną Visą Electron, też nie mam kredytowej.

W apce pro (tej z Google Play) z przydatnych rzeczy to chyba tylko możliwość modyfikacji ustawień trenera audio (korzystam podczas biegania), ewentualnie możliwość wyznaczania celów treningu (czas lub spalone kilokalorie).

Kupowanie wersji premium chyba niezbyt się opłaca - w zasadzie głównie rozbudowuje opcje statystyczne na stronie. Ja kupiłem (już czas jakiś temu) wersję pro i zupełnie nie opłaca mi się premium.

Pełna lista opcji tu.

BTW: Ja płacę normalną Visą Electron, też nie mam kredytowej.

a powiedzcie mi jaka jest różnica miedzy dyscyplina "jazda na rowerze" a "kolarstwo" czy to ma jakies znaczenie i zalezy tylko od tego po jakich drogach sie poruszam?? posiadam kolarke i głównie jeżdżę po jezdni ale czasami są ściezki rowerowe. Czy ma to jakies kluczowe znaczenie  w łapaniu trasy zliczania tych wszystkich statystyk itd??

ja uzywam wg zasady:

kolarstwo = kolarstwo szosowe, jazda na rowerze szosowym

jazda na rowerze = veturilo itp :D

kolarstwo górskie = jazda na rowerze mtb

kupiłem apkę za 3ziko, konta premium na razie nie kupuje, chociaz statystyki czasowe by mi sie calkiem przydaly :/

ja uzywam wg zasady:

kolarstwo = kolarstwo szosowe, jazda na rowerze szosowym

jazda na rowerze = veturilo itp :D

kolarstwo górskie = jazda na rowerze mtb

kupiłem apkę za 3ziko, konta premium na razie nie kupuje, chociaz statystyki czasowe by mi sie calkiem przydaly :/

no własnie ostatnio mam premium i moge sobie zmienic potem nawet z jazdy na rowerze na kolarstwo i teoretycznie nie widze wiekszej różnicy. Mozliwe że ma taki sam wzór obliczeniowy. ale dzieki za podpowiedź i utwierdzenie w przekonaniu :)

w darmowej wersji też możesz sobie w dowolnej chwili zmieniać kolarstwo=>jazda na rowerze i na odwrót, nie trzeba za to płacić

jesli wybierasz kolarstwo to masz zliczane rekordy np.: najwieksza liczba km przejechanych w godzinę, najlepszy czas na 20km, 50km lub 10mil

jesli wybierasz jazdę na rowerze to takich rekordów endo Ci nie odnotowuje ale w zamian przelicza Ci ile np. paliwa zaoszczędziłeś poprzez jazdę na rowerze lub ile mniej CO2 wyemitowałeś do atmosfery

A ja mam pytanie nieco z innej beczki, bo jak jeżdżę po lesie to zasięg jest prawie cały czas zerowy, nie mówiąc już o 3G. I tak się zastanawiam czy istnieje jakaś apka do rejestracji trasy w pełni offline? tzn. istnieć pewnie istnieje ale jaka i gdzie? Ogólnie to przydałby się spis GPS'ów rowerowych z krótkimi opisami.

Endomondo rejestruje offline też. Internet poprawia pozycje i szybciej łapie. Ale trasa offline też się zapisze a jak super połączysz z internetem to wrzuci na serwer. W lesie możesz mieć problemy z widocznością satelit stąd mogą być dziury w trasie.

Sent by Taptalk

To kamień z serca, bo raczej będę korzystał tylko z trybu offline przynajmniej dopóki nie zmienię operatora sieci bo z Heyah słaby zasięg tam gdzie jeżdżę.

Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...