halogens Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Hej mam problem. Wiecie może czym się różni endomonto pro które kosztuje 20 zł które to aplikację kupuje się w sklepie androida od wersji premium którą sie płaci przy zwykłej wersji np na stronie endomondo i kosztuje 80 zł na rok ? Oraz kolejne pytanie czy istnieje jaka kolwiek inna mozliwość zapłacenia, pomijając karte kredytową której nie mam a nie opłaca mi się specjalnie wyrabiać na ta okazję ? Z góry dzieki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Wersja pro aplikacji daje Ci możliwość ustawiania interwałów - cienkich zresztą jak barszcz, nie opłaca się. Wersja premium serwisu www to zupełnie coś innego i jeśli masz wersję pro to za premium www i tak musisz zapłacić jeśli chcesz mieć podgląd np na strefy tętna po treningu jeśli trenujesz z pulsometrem, lub mieć dokładne dane dt. pogody w trakcie aktywności... nie opłaca się. Endomondo każe sobie płacić za funkcje, które w innych aplikacjach i innych serwisach są całkowicie za darmo. Wszystko na temat wersji premium serwisu i wersji pro aplikacja masz opisane na stronie endomondo. Zamiast karty kredytowej możesz sobie wyrobić sobie internetową/wirtualną kartę kredytową - informacje na ten temat znajdziesz u wujka googla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JasiekKaczyski Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 W apce pro (tej z Google Play) z przydatnych rzeczy to chyba tylko możliwość modyfikacji ustawień trenera audio (korzystam podczas biegania), ewentualnie możliwość wyznaczania celów treningu (czas lub spalone kilokalorie). Kupowanie wersji premium chyba niezbyt się opłaca - w zasadzie głównie rozbudowuje opcje statystyczne na stronie. Ja kupiłem (już czas jakiś temu) wersję pro i zupełnie nie opłaca mi się premium. Pełna lista opcji tu. BTW: Ja płacę normalną Visą Electron, też nie mam kredytowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halogens Napisano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 W apce pro (tej z Google Play) z przydatnych rzeczy to chyba tylko możliwość modyfikacji ustawień trenera audio (korzystam podczas biegania), ewentualnie możliwość wyznaczania celów treningu (czas lub spalone kilokalorie). Kupowanie wersji premium chyba niezbyt się opłaca - w zasadzie głównie rozbudowuje opcje statystyczne na stronie. Ja kupiłem (już czas jakiś temu) wersję pro i zupełnie nie opłaca mi się premium. Pełna lista opcji tu. BTW: Ja płacę normalną Visą Electron, też nie mam kredytowej. a powiedzcie mi jaka jest różnica miedzy dyscyplina "jazda na rowerze" a "kolarstwo" czy to ma jakies znaczenie i zalezy tylko od tego po jakich drogach sie poruszam?? posiadam kolarke i głównie jeżdżę po jezdni ale czasami są ściezki rowerowe. Czy ma to jakies kluczowe znaczenie w łapaniu trasy zliczania tych wszystkich statystyk itd?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 ja uzywam wg zasady: kolarstwo = kolarstwo szosowe, jazda na rowerze szosowym jazda na rowerze = veturilo itp kolarstwo górskie = jazda na rowerze mtb kupiłem apkę za 3ziko, konta premium na razie nie kupuje, chociaz statystyki czasowe by mi sie calkiem przydaly :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halogens Napisano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 ja uzywam wg zasady: kolarstwo = kolarstwo szosowe, jazda na rowerze szosowym jazda na rowerze = veturilo itp kolarstwo górskie = jazda na rowerze mtb kupiłem apkę za 3ziko, konta premium na razie nie kupuje, chociaz statystyki czasowe by mi sie calkiem przydaly :/ no własnie ostatnio mam premium i moge sobie zmienic potem nawet z jazdy na rowerze na kolarstwo i teoretycznie nie widze wiekszej różnicy. Mozliwe że ma taki sam wzór obliczeniowy. ale dzieki za podpowiedź i utwierdzenie w przekonaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 w darmowej wersji też możesz sobie w dowolnej chwili zmieniać kolarstwo=>jazda na rowerze i na odwrót, nie trzeba za to płacić jesli wybierasz kolarstwo to masz zliczane rekordy np.: najwieksza liczba km przejechanych w godzinę, najlepszy czas na 20km, 50km lub 10mil jesli wybierasz jazdę na rowerze to takich rekordów endo Ci nie odnotowuje ale w zamian przelicza Ci ile np. paliwa zaoszczędziłeś poprzez jazdę na rowerze lub ile mniej CO2 wyemitowałeś do atmosfery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JasiekKaczyski Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Ja tam nie rozkminiam tylko zawsze jeżdżę na rowerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 @, Dzięki wielkie! Ja tak kombinowałem, dlaczego tego nie mam, a inni mają. Pozmieniałem wszystko na "kolarstwo górskie" i są te rekordy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bagins Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Według mnie w wersji na Windows Mobile było to jaśniej przekazane, były 2 opcje z jazdy na rowerze: - Cycling sport (Obecne kolarstwo) - cycling transportation (obecna jazda na rowerze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Mi tam się podoba, że kolarstwo szosowe od mtb mogę oddzielić, inaczej bez ładu by porównania treningów były Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanNoName Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 A ja mam pytanie nieco z innej beczki, bo jak jeżdżę po lesie to zasięg jest prawie cały czas zerowy, nie mówiąc już o 3G. I tak się zastanawiam czy istnieje jakaś apka do rejestracji trasy w pełni offline? tzn. istnieć pewnie istnieje ale jaka i gdzie? Ogólnie to przydałby się spis GPS'ów rowerowych z krótkimi opisami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d8wid Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Endomondo rejestruje offline też. Internet poprawia pozycje i szybciej łapie. Ale trasa offline też się zapisze a jak super połączysz z internetem to wrzuci na serwer. W lesie możesz mieć problemy z widocznością satelit stąd mogą być dziury w trasie. Sent by Taptalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanNoName Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Przez wifi pójdzie jak wrócę do domu? Bo nie chce mi się doładowywać konta, a tylko 12gr. tam widnieje Wieczorem mam zamiar także wytestować apkę o nazwie Lucus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 oczywiscie, że tak. Endo działa offline i po powrocie do domu możesz zrobić synchronizację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanNoName Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 To kamień z serca, bo raczej będę korzystał tylko z trybu offline przynajmniej dopóki nie zmienię operatora sieci bo z Heyah słaby zasięg tam gdzie jeżdżę. Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Net przydaje się tylko do szybszego łapania fixa. Wtedy nie czekasz minutę, aż złapie zasięg, tylko pół minuty. Faktycznie różnica ;D Śmigaj offline, wrzucaj po wifi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 fixa można przyspieszyć w domu przed wyjściem, wystarczy ściągnąć za pomocą odpowiedniego oprogramowania (np. takiego) dane dotyczące aktualnej pozycji satelitów - wychodzisz na zewnątrz będąc offline i fix złapany w try miga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Włączenie wifi i ściągnięcie tego zajmie więcej, niż złapanie fixa bez tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 nie przesadzajmy to jest rozwiązanie dla tych, którzy nie mają wykupionego pakietu danych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.