Aerozine Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Witam Kolegów kolarzy ! Mój problem polega na awarii amortyzatora mianowicie pojawił się luz na goleniach. Amortyzator to Rock Shox Sid Race DUAL AIR Z uwagi na to iż nigdy sam nie rozbierałem Takiego amortyzatora nie bardzo wiem gdzie może leżeć problem. Luźny zrobił się niedawno dlatego też trochę się martwię tymbardziej ze szykuje mi się wyjazd w góry i amortyzator moze się przydac. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Jak jest luz na goleniach to najprawdopodobniej zużyte ślizgi, trzeba je wymienić. Sam tego nie zrobisz bo trzeba do tego specjalistycznych narzędzi, trzeba dać do dobrego serwisu. niestety impreza tania nie będzie; sam przegląd 180pln: http://www.mbike.pl/Przeglad-lub-naprawa-amortyzatora-Rock-Shox-Sid-WC%284,14230,14250%29.aspx plus komplet nowych ślizgów 150-200pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aerozine Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 A mogę na nim jezdzic czy mogę go uszkodzić tak trwale ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 25 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Możesz jeździc, bo luz tak czy inaczej pojawia i zwiększa się stopniowo, ale musisz miec świadomośc, że nie warto zakatowac dobrze pracującego widelca. Cena podana przez Krzyśka za przegląd należy raczej do tych z górnej półki więc można znaleźc taniej.W Wa-wie przy bazarku na Marymoncie (metro Marymont) obok zajezdni jest magik który robi dobrze i tanio. Nie wiem czy będzie chciał podjąc się naprawy Sid'a, ale możesz spróbowac zdobyc do niego namiary na mazowieckim podforum. Zapytaj koleżankę RudaMarylka o kontakt do niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi