Skocz do zawartości

[Amortyzator] luz na goleniach Rock Shox SID

Aerozine

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów kolarzy !

Mój problem polega na awarii amortyzatora mianowicie pojawił się luz na goleniach.

Amortyzator to Rock Shox Sid Race DUAL AIR

Z uwagi na to iż nigdy sam nie rozbierałem Takiego amortyzatora nie bardzo wiem gdzie może leżeć problem.

Luźny zrobił się niedawno dlatego też trochę się martwię tymbardziej ze szykuje mi się wyjazd w góry i amortyzator moze się przydac.

Pozdrawiam

• Mod Team

Jak jest luz na goleniach to najprawdopodobniej zużyte ślizgi, trzeba je wymienić. Sam tego nie zrobisz bo trzeba do tego specjalistycznych narzędzi, trzeba dać do dobrego serwisu. niestety impreza tania nie będzie;

sam przegląd 180pln:

http://www.mbike.pl/Przeglad-lub-naprawa-amortyzatora-Rock-Shox-Sid-WC%284,14230,14250%29.aspx

plus komplet nowych ślizgów 150-200pln.

• Mod Team

Możesz jeździc, bo luz tak czy inaczej pojawia i zwiększa się stopniowo, ale musisz miec świadomośc, że nie warto zakatowac dobrze pracującego widelca.

Cena podana przez Krzyśka za przegląd należy raczej do tych z górnej półki więc można znaleźc taniej.

W Wa-wie przy bazarku na Marymoncie (metro Marymont) obok zajezdni jest magik który robi dobrze i tanio. Nie wiem czy będzie chciał podjąc się naprawy Sid'a, ale możesz spróbowac zdobyc do niego namiary na mazowieckim podforum. Zapytaj koleżankę RudaMarylka o kontakt do niego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...