Skocz do zawartości

[serwisowanie] hamulce hydrauliczne

bartek1182

Rekomendowane odpowiedzi

ile może kosztować w przeciętnym rowerowym dolanie płynów itp. ogółem przygotowanie do sezonu? :D

samemu wolę nie, bo z hydrauliką nie miałem nigdy do czynienia, z mechanicznymi owszem, więc wolę nie ryzykować, bo koszta mogą się zwiększyć z moimi zdolonościami ;)

Ja za odpowietrzanie oraz uzupełnienie hamulców zapłaciłem 60zł za oba hamulce ( tak wiem dość sporo ale to serwis z czegoś muszą żyć) a teraz sam zaopatrzyłem się w zestaw do odpowietrzania ( 40zł i zestaw na lata)  + buteleczka dota 5 w granicach 12-15zł i naprawdę żadna to filozofia , jedynie by mieć do tego sprzęt to się da wszystko :)

Ja za odpowietrzanie oraz uzupełnienie hamulców zapłaciłem 60zł za oba hamulce ( tak wiem dość sporo ale to serwis z czegoś muszą żyć) a teraz sam zaopatrzyłem się w zestaw do odpowietrzania ( 40zł i zestaw na lata)  + buteleczka dota 5 w granicach 12-15zł i naprawdę żadna to filozofia , jedynie by mieć do tego sprzęt to się da wszystko :)

60 złotych powiadasz? cóż, pójdę pierw do fachowca, on to zrobi ja się przyjrzę i kupię sobie jakiś zestawik :) mam zaprzyjaźnionego mechanika od rowerów :D

DO ZAMKNIĘCIA! :)

To zależy ile przy nich pracy jest , zdarza się odpowietrzać i coś może pójść nie tak , jeżeli mieszkasz w większym mieście może uda się taniej , bo u mnie w mieście są 2 serwisy tylko i w jednym powiedziano mi że " O panie pierwszy raz na oczy te hamulce widzę , nie mamy do niego zestawu jedź pan do drugiego" zajechałem , też nie mieli ale że był młody to sam osobiscie z domu przywiózł zestaw i mi odpowietrzył :P . Naprawdę dużo zachodu do hamulców nie ma , 2 strzykawki 2 wężyki olej i torex/imbus i dobre piwo :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...