Skocz do zawartości

[buty]Zniszczona podeszwa w SH-m088

Pdywi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może spróbuj wygładzić to drobnym papierem ściernym i nakleić np. coś takiego :

http://portal.bikeworld.pl/rowery_zdjecia_portal/2013-03/maxi/1362498054_201303051654.jpg

powinno zwiększyć to powierzchnię nacisku bloku i przenosić siły na powierzchnię nieuszkodzoną. Z tego co się orientuję (na zdjęciu podkładki LOOK'a) są one w różnych grubościach i trzeba szukać najcieńszej.

Co do gwarancji to raczej bym na nią nie liczył, ewidentnie uszkodzenie mechaniczne a nie wada materiałowa.

• Mod Team
Napisano

jak są jeszcze na gwarancji spróbuj coś wskórać, ktoś tutaj opisywał że rozkleiła mu się cała podeszwa i oddał na gwarancję i przyjęli ;)

Ten but nie nadaje się na gwarancje, no chyba że w serwisie niewidomi pracują.

Napisano

Dzięki za rady, 

...sklej to PORZĄDNIE, PORZĄDNYM klejem 

Chodzi o wypełnienie tych dziur klejem, czy przyklejenie bloka do podeszwy? Oraz jaki klej byś polecił jako porządny? 

Gwarancja odpada, zniszczenia powstały poniekąd z mojej winy. Pomyśle o jakiś podkładkach, poleciłby mi ktoś jakieś? Szukając w google i na allegro nic za bardzo nie znalazłem.

Napisano

nie znam dokładnie budowy buta do jazdy, jeżeli te '' dziury '' nie są potrzebne tzn. nie wkłada się pedała czy coś to je też możesz lekko maznąć klejem, chodzi o to żebyś to przykleił a klej to jakiś kilku składnikowy, np. POXIPOL czy coś takiego :) 

Napisano

Na moje oko to bloki były za słabo przykręcone do butów ...

Jeżeli element mocujący wewnątrz buta ma sprawne gwinty to ja nie widzę potrzeby kombinowana...

Nic nie jest złamane ... założyć blok i przykręcić go z odpowiednia siłą aby ponownie się nie odkręcił ... i jeździć dalej.

Pozdro 

Napisano

Na moje oko to bloki były za słabo przykręcone do butów ...

To prawda, dlatego napisałem, że uszkodzenia powstały z mojej winy.

Próbowałem już przykręcać z całej siły, przy wypinaniu blok przekręca się po tych wgłębieniach co utrudnia wypięcie i jeszcze bardziej niszczy podeszwy. 

Napisano

Dzieki za odpowiedzi, zakupię te podkładki i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze.

Jakby ktoś miał jeszcze jakiś pomysł walić śmiało, może się komuś jeszcze przydać  :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...