Rapix Napisano 24 Czerwca 2013 Napisano 24 Czerwca 2013 Za jakieś 2/3 tygodnie kupuje nowy rower. Zastanawiam się który wybrać. Cena do 1200 zł, na forum w owym przedziale cenowym znalazłem modele widoczne w tytule. Na rowerze jeżdżę sporo, czy to wakacje czy rok szkolny. Na wakacjach dziennie +/- 20 - 30 km.. Można powiedzieć, że rekreacyjne przejażdżki, głównie po asfalcie, polnych drogach. Czasem zdarzy się jazda po lesie lecz typowo po ścieżkach. Doradźcie, który rower pod moją jazdę jest lepszy.
Piehursson Napisano 24 Czerwca 2013 Napisano 24 Czerwca 2013 Pod Twój styl jazdy jak i drogi po których się poruszasz lepszy byłby cross niż MTB. Jeśli chodzi o crossy to Kands Maestro/Lazaro Integral V3. Jeśli chodzi o MTB przez Ciebie wymienione bez znaczenie, który wybierzesz.
Rapix Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Napisano 24 Czerwca 2013 Aha. W sumie zawsze szukałem MTB a nie myślałem o crossach. Jak by nie patrzeć po lasach, górach nie jeżdżę. Bardziej otwarty teren. W sumie zdecyduję się na LAZARO INTEGRAL V3, cena przystępna. Części też Dzięki za pomoc. No chyba, że macie jeszcze jakieś inne propozycje to piszcie.
Piehursson Napisano 24 Czerwca 2013 Napisano 24 Czerwca 2013 Cross po asfalcie będzie się znacznie przyjemniej toczył niż MTB ze względu na większe koła i mniejsze opory toczenia. A na polnych czy leśnych ścieżkach też sobie spokojnie poradzi.
Rapix Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Napisano 25 Czerwca 2013 A zastanawiałem się, czy nie dołożyć i kupić Krossa Hexagona x3. Siostra ma i w sumie dosyć fajnie się jeździ. Co o nim sądzicie ?
PjeseczeQ Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 Tourney/Altus ? ROTFL ? To badziewie jest, bierz tego Integrala...
Rapix Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Napisano 25 Czerwca 2013 Tourney/Altus ? ROTFL ? Nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Obecnie zastanawiam się miedzy Hexagonem x3 a Integralem v3
Piehursson Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 Hexagon ma osprzęt z najniższej półki grupa Tourney i Altus. Nieopłacalny zakup Poza tym Integral i Hexagon to dwa zupełnie inne rowery o innym przeznaczeniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.