MatMax Napisano 11 Maja 2006 Napisano 11 Maja 2006 ehhhh... bunny hop z zamarłej prędkości i idealnie ląduję tylnim kołem na kant i psssssssss..... już mnie ku#@^&a bierze jak muszę co drugi dzień dętkę łatać, albo nową zakładać... i w związku z tym mam pytanie: Warto kupić jakąś wytrzymalszą za ok. 20 zeta czy w to miejsce 2-3 zwykłe ? Czy one naprawdę są sporo mocniejsze ? Jakie polecacie ? Może taka hmmm... chyba, żeby jakąś oponę kupić nową na tył... jaką polecacie do streetu??
jo_jacek Napisano 13 Maja 2006 Napisano 13 Maja 2006 1. Mozesz kupic opone która ma grube ścianki boczne. 2. Czy detka za 20zł cos da, nie wiem. 3. Rozetnij stara detke wsadź w nia nową, wsadź do koła i powino byc gucio ;]
Gryzon Napisano 13 Maja 2006 Napisano 13 Maja 2006 Witam! Ja bym proponował kupić jakąś lepszą dętkę (polecam Maxxisa DH) i napompować duużo powietrza tj. jakieś 4 atmosfery. W moim przypadku zawsze chroniło mnie to od "snake'a" Pozdrawiam!
MatMax Napisano 13 Maja 2006 Autor Napisano 13 Maja 2006 O tą ci chodzi ?? A jaką oponę polecacie ?? Chodzi mi gł. o street ale dobrze by było żeby nie rozleciała się po 1 wyjeździe do lasku. Co sądzicie o K-RADzie , albo jakimś Maxxisie? Wiem, że świetna jest np. Hook Worm, ale za droga. Interesuje mnie coś do 60 zeta i żeby miało wytrzymałe ścianki boczne właśnie.
Gryzon Napisano 13 Maja 2006 Napisano 13 Maja 2006 Dokładnie tą samą mam i złapałem tylko 1 raz snake'a ale miałem mało powietrza i naprawdę ostro przywaliłem w kant. Najważniejsze to żeby napompować dużo powietrza i powinno wystarczyć. A co do opony do streetu to nie jestem zbytnio zorientowany, może kenda k-rad 60tpi? ale co do tego wyboru nie jestem pewien.
bialykom Napisano 13 Maja 2006 Napisano 13 Maja 2006 a ja proponuje wyzej skakac chyba najlepsze rozwiazanie ;]
maćq Napisano 13 Maja 2006 Napisano 13 Maja 2006 No więc tak. Mam u siebie K-rady właśnie. Scianka boczna to nieporozumienie. Grubość jak durex ultra light czy jakoś tak Trzeba doładować 6atm wtedy jest wystarczająco twarda że sie nie ugina za bardzo. Myślę że jak przyładujesz w kant przy prędkości większej niz spacerowa to bedzie kiepsko. Mam dętki continental za 12 zł i snaków nie łapię, ale na krawężnik to umiem wskakiwać Dobrze mówi bialykom - skacz wyżej. Krawężnik nie powinien stanowic wyzwania. Poćwicz bunnego a nie narzekasz na dętki i opony.
schowi Napisano 13 Maja 2006 Napisano 13 Maja 2006 Lepiej zainwestowac w opone niz detke(chociaz mocna detka tez dobra=p)
MatMax Napisano 13 Maja 2006 Autor Napisano 13 Maja 2006 ćwiczę... ćwiczę... i już nieźle umiem - na każdy krawężnik mi się udaje wskoczyć... ale... czasami się zdarzy, że coś niewyjdzie... a wtedy jechałem baaardzo powoli... A oponki oblookam
PoleK Napisano 14 Maja 2006 Napisano 14 Maja 2006 po 1 przy bunnym pewnie za slabo nogi uginasz i to przyczyna jest:P ze nisko tyl ci "wlazi" po 2 Ja mam 2 detki:P ( jedna cala a 2 przecieta bez wentylka:P nie czyszczona czyli z talkiem czy co ona tam w sobie miala:P i ostatnio4h jezdzilem po zlapaniu snake:D a powietrze zeszlo na 2 dzien dopiero do konca:D) takze 2 detki daja sporo:) teraz dobijam nieraz obrecz do krawedzi i jest lozno nic sie nie dzieje:) po 3 moim zdnaiem droga detka duzo nie da:P ale moge sie mylic:) dwie zawsze lepsze od jednej:) Pozdr:P PoleK
Kywak Napisano 21 Maja 2006 Napisano 21 Maja 2006 Wiesz mozesz zainwestowac w obrecze anti snake, cos tam pomaga, np. vuelta to ma, albo ladujesz wiecej powietrza tez pomaga, bo detki drozsze to nic nie daja .
MatMax Napisano 25 Maja 2006 Autor Napisano 25 Maja 2006 hmm - niezły pomysł. A jeżeli mozesz to daj linka do takiej obreczy. Ile kosztuje ?
Kondari Napisano 27 Maja 2006 Napisano 27 Maja 2006 Vuelta Rodi Excalibur DH w kazdym sklepie to mają wystarczy poszukać. kosztuje ok 55-60zł i jakieś droższe ale już niepamietam nazw.
RzemieN Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 Nie wierz w antisnake bite czy cos tam i tak przebijesz i tak, antisnake zmienjsza tylko ryzyko przebicia. Ja jak uczylem sie banego pod schody to potrafilem 5 razy w tygodniu przebic detke Mam kiepskie opony z fatalna scianka (Kenda Nevegal) na twoim miejscu kupilbym K-RAD'a 60TPI i napompował na "kamień" wtedy bys zminimalizowal mozliwosc zlapania snejka.
PoleK Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 KUMPEL MA SCHWALBE ALBERT OPONKI ... ONE MAJA STRASZNIE CIENIUTKA SCIANKE:d jak ppaier.... potrafi zlapac snake na przodzie:D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.