plazmatyk Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Witam Dzisiaj założyłem XCR i wciskam go a on jakoś głośno odbija,jest takie charakterystyczne ,,puk" tylko jeden raz i tylko przy odbijaniu ,dodam że amortyzator jest używany,jest to normalne ? da się to usunąć czy już tak musi być i się tym nie przejmować ? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 A czy ten XCR posiada tłumienie odbicia ? jak nie to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plazmatyk Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 A po czym to rozpoznać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Najszybciej po dokładnym modelu widelca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 poszukaj sam trochę informacji to nie boli. Temat xcr był przewijany milion razy, o stukaniu przy odbiciu też było na tym forum. Wystarczy dać pod sprężynę negatywną gumową podkładkę lub nawet dwie. (Ja to pisałem wcześniej i kilka innych osób tez o tym kiedyś pisało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plazmatyk Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Przeszukałem prawie całe forum z zakresu amortyzatorów i żadnego tematu nie ma o głośnym odbijaniu XCR ,może Ty podeślesz jakiś link,jak te uszczelki wyglądają dostane je w sklepie rowerowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Prędzej dostaniesz je w sklepie hydraulicznym, śr zew 25mm gr ok 3mm a śr wew już nie pamiętam, chyba 10mm, Podkładkę umieszczasz pomiędzy sprężynę negatywną a tulejkę znajdującą się pod nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plazmatyk Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Dostanę takie uszczelki w jakimś sklepie internetowym,u mnie w miasteczku niestety nie ma takiego sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Nie uszczelki, a podkładki ... Dodatkowo, nadal nie wiemy, jaki masz model XCR'a ? Jak masz model z blokadą na prawej goleni, to takie coś nie występuje, jak masz zwykły, to idziesz tropem kolegi i wkładasz co należy. Masz tłumik olejowy w prawej goleni, czy sprężynę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plazmatyk Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Mam takie pokrętła na goleni http://allefree.pl/galeria/631692/2.html co do tłumika olejowego czy sprężyny to nie wiem bo nie odkręcałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Tłumika taki model nie ma a co za tym idzie odbija od razu i może stukać. NIe wiem czy ten model ma sprężynę negatywną, zapewne nie, bo ma 2 stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plazmatyk Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Czyli rozumiem żeby się tym nie przejmować,jest to normalne tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Myślę ze tak, XCRa nie miałem natomiast miałem Gile na 2 sprężynach i tłukła non stop. Oczywiście można to rozebrać i dać podkładki i będzie cisza ... jak komu to przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plazmatyk Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Dobra dzięki wielkie ,można zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi