Skocz do zawartości

[test-trening] 5km w jakim czasie jest jakis kalkulator?

hary1991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

5km ze średnią 30km/h na góralu to będzie dobrze.

czyli co ? Mam sie czuć jakoś wyróżniony :woot:  ?  http://www.endomondo.com/workouts/207184641/5953461

Gdyby nie to że endomondo nie zarejestrował pierwszych 2km to było by 8km ze średnią 33km/h - tyle pokazał licznik a program zbyt późno złapał sygnał. Jeżdze na mtb z garażu 

Napisano

Najlepszy czas na 5 km.. 36,16 km/h - 8m, 18 sek- owszem na asfalcie, między samochodami na trasie toruńskiej. Na fabrycznym MTB - K.Level A4

Napisano

No dobra każdy teraz może podać swój czas ale to nie ma sensu - jest niemiarodajne. Każdy to robi na innym rowerze, innej trasie. Tymczasem lekkie podmuchy wiatru lub trochę inne ciśnienie w oponach potrafią zrobić różnicę. 

Co do tej czasówki itd to nie wygląda mi to jakoś super profesjonalnie - strefy tętna są tam określane według tętna maksymalnego, piszą że poniżej 8 minut na te 3 mile to już zaawansowany wyczynowiec. Nie ufałbym temu artykułowi za bardzo.

Wolałbym już chyba trenować według klasyfikacji odczuwalnego wysiłku (1-10).

Napisano

A ba, z tym nawet nie dyskutuję.... ot po prostu podałem czas swojego najszybszego przejazdu> Oczywistością jest mnóstwo czynników na ów wpływających....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...