Seba4 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Witam Mam takie pytanie na szybko: czy widział ktoś lub miał Marzocchi Z150Fr który w jednej goleni ma HSCV a w drugiej nie ma ETA ? Amortyzator działa ponoć na sprężynie, asyście powietrznej i ma regulację odbicia. Z góry dziękuję, każda pomoc się liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba4 Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Dobra, okazało się że to jest Z1Fr I a ETA`y nie ma ponieważ jest to amortyzator który był seryjnie montowany do roweru. Temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba4 Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Widzę że osoby ogarniające forum śpią więc to wykorzystam Mam taki problem że ta Z1 lubi się przycinać przy uginaniu. Wygląda to w ten sposób że gdy chcę w miejscu ugiąć amortyzator kierując siłę pod kątem 90* w dół to czasami coś go blokuje a jak oprę amortyzator o jakiś schód/ścianę i uginam kierując siłę pod takim kątem pod jakim jest amortyzator to problem nie występuje. Czy ma ktoś pomysł co może być przyczyną takiego problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Blokuje się na początku skoku tak? Zgaduje dodatkowo, że masz w nim niskie ciśnienie lub jeździsz na samych sprężynach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba4 Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 (edytowane) No ciśnienie jest niskie, są 2 komory powietrzne z czego jedna ma ok 5 psi a druga chyba pusta ponieważ nie dam rady jej napompować. Przycina w zasadzie na całym zakresie. Jeśli to pomoże to mogę nagrać filmik Edytowane 30 Czerwca 2013 przez Seba4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba4 Napisano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 że masz w nim niskie ciśnienie Czy to może być przyczyna ? Nie mam jak napompować tej drugiej komory, potrzebny chyba jakiś adapter specjalny :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi