Piehursson Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Panie/Panowie, po wzmożonych poszukiwaniach i tutaj na forum i za pośrednictwem wujka googla a także jego szwagra jutjuba nie udało mi się odnaleźć informacji jak tego diabelstwa pozbyć się z łańcucha. Porad na temat zainstalowania tego cudu technologii na łańcuchu jest trochę a i owszem. Będę wdzięczny za jakiś sensowny tutorial albo jutro biorę brzeszczot i w brutalny sposób zakończę jej (spinki) jak i swoje męczarnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 po wzmożonych poszukiwaniach i tutaj na forum i za pośrednictwem wujka googla a także jego szwagra jutjuba nie udało mi się odnaleźć informacji jak tego diabelstwa pozbyć się z łańcucha. Słabo szukałeś.Jest taki filmik i to dość dobrze zrobiony.Jeśli nie potrafisz to zrobić palcami to spróbuj skuwaczem do łańcucha.Potem załóż spinkę KMC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Wychodzi zatem na to, że albo ja nie umiem szukać albo mój youtube jest inny i nie chce mi pokazać magicznego sposobu Spinki KMC są lepsze niż Shimano (mam jedną) ale i tak wole spinki Wippermanna. No nic szukam dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 23 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Słabo szukałeś.Jest taki filmik i to dość dobrze zrobiony. Odpowiedź z cyklu mam ale nie dam. Zapodaj linka co by pacjentowi ułatwić życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 ja ciężkie spinki rozginałem ręką na boki i wtedy wychodziły skubane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Złap za oba boki spinki (jeden kciukiem a drugi pacem wskazującym) i mocno ściśnij. Następnie kciukiem przesuń spinkę w jedną stronę, a palcem wskazującym w drugą. Przydatne są w tym przypadku rękawiczki z gumą by się nie ślizgała ręka po spince. Jak nic nie skumałeś co napisałem, bo dziwnie może to ktoś odebrać, to zobacz film Nie gwarantuję że będzie to identycznie ale masz już pogląd na sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 wszystko fajnie pięknie ale spinka o której piszę różni się w sposób znaczący od SRAMowskiej i sposób jej demontażu ma się nijak do tego shimanowskiego cholerstwa tak wygląda spinka SM-UG51 zamontowana na łańcuchu: a tak luzem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Wybacz, mój błąd. Może spróbuj wykonać pkt. 5 z tej instrukcji, aby przy "naginaniu" sworzeń łańcucha "trafił" na dziurkę w spince i wyciągając ją wtedy ku górze ją wypniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Instrukcję miałem dołączona do łańcucha i spinki. Próbowałem na jej podstawie coś wykombinowac ale bez skutku Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Moim zdaniem powinieneś wsadzić płaski śrubokręt w miejsce między spinką a łańcuchem od strony napisu narrow. Niemniej jednak jeżeli to nie pomoże to lepiej przetnij ją bo szkoda czasu na kombinowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Ta spinka to jednorazówka, tak dla formalności. Dlatego, ponieważ przy ściąganiu tak się odkształca (cześć ze sworzniami się wygina) ze nie nadaje się do ponownego użytku. Miałem kiedyś i pamiętam że niełatwo jest z jej ściąganiem. Trzeba z tego co pamiętam, złapać w miejscach gdzie są sworznie, i bardzo mocno wyginać do siebie. W końcu puści. Potem należy udać się do sklepu i zakupić spinkę KMC/Srama/Connexa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 24 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Trzeba z tego co pamiętam, złapać w miejscach gdzie są sworznie, i bardzo mocno wyginać do siebie. W końcu puści Skuwacz szybszy i skuteczniejszy a spinka i tak na złom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Spinka Connex już czeka, dziś wezmę i rozkuję to badziewie tylko nie wiem czy uda mi się skuć samą spinkę. Dzięki Panowie tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Ta spinka to jednorazówka, tak dla formalności. mniej więcej jak łańcuchy UG - rozciągają się po 300 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.