Skocz do zawartości

[spinka] Shimano SM-UG51 - jak to dziadostwo rozpiąć?

Piehursson

Rekomendowane odpowiedzi

Panie/Panowie,

po wzmożonych poszukiwaniach i tutaj na forum i za pośrednictwem wujka googla a także jego szwagra jutjuba nie udało mi się odnaleźć informacji jak tego diabelstwa pozbyć się z łańcucha.

Porad na temat zainstalowania tego cudu technologii na łańcuchu jest trochę a i owszem.

Będę wdzięczny za jakiś sensowny tutorial albo jutro biorę brzeszczot i w brutalny sposób zakończę jej (spinki) jak i swoje męczarnie.

po wzmożonych poszukiwaniach i tutaj na forum i za pośrednictwem wujka googla a także jego szwagra jutjuba nie udało mi się odnaleźć informacji jak tego diabelstwa pozbyć się z łańcucha.

Słabo szukałeś.Jest taki filmik i to dość dobrze zrobiony.Jeśli nie potrafisz to zrobić palcami to spróbuj skuwaczem do łańcucha.Potem załóż  spinkę KMC.

Złap za oba boki spinki (jeden kciukiem a drugi pacem wskazującym) i mocno ściśnij. Następnie kciukiem przesuń spinkę w jedną stronę,  a palcem wskazującym w drugą. Przydatne są w tym przypadku rękawiczki z gumą by się nie ślizgała ręka po spince.

Jak nic nie skumałeś co napisałem, bo dziwnie może to ktoś odebrać, to zobacz

film :) Nie gwarantuję że będzie to identycznie ale masz już pogląd na sprawę.

• Mod Team

Ta spinka to jednorazówka, tak dla formalności. Dlatego, ponieważ przy ściąganiu tak się odkształca (cześć ze sworzniami się wygina) ze nie nadaje się do ponownego użytku. Miałem kiedyś i pamiętam że niełatwo jest z jej ściąganiem. Trzeba z tego co pamiętam, złapać w miejscach gdzie są sworznie, i bardzo mocno wyginać do siebie. W końcu puści. Potem należy udać się do sklepu i zakupić spinkę KMC/Srama/Connexa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...