Skocz do zawartości

[pomoc] Jak zareklamować bloga?

Kakadu90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak już wiecie,albo i nie. Prowadzę bloga na temat wypraw rowerowych. Niestety ma on mało wyświetleń i teraz moje pytanie jak go zareklamować? Ma już:

-Reklamę na Facebook 

-Tutaj na forum

-Jeszcze był serwis dotyczący pytań,zapytaj.

Ale nadal ma mało.Więc bo wy byście mi poradzili ,aby był bardziej on popularny?

Link:

http://macio1064.blogspot.com/

Innymi słowy, chcesz go wypozycjonować.

* Facebook - fanpage

* Tweeter

* zgłoś go do google w celu przyspieszenia indeksacji

* zwracaj uwagę na słowa kluczowe na które chcesz aby pojawiał się w google

* skup się tylko na konkretach, nie od sasa do lasa na blogu

* jak najwięcej tekstu (obrazi podpisane normalnie tj ścieżka w lesie x, wyprawa na mazury itd., a nie podpisane zdjęcie jak teraz DSC xxxx

* unikaj reklamowania konkurencji na www

* linkuj www (katalogi, precle, wpisy itp.) 

* pinguj www (nie pomaga w cudowny sposób ale nie zaszkodzi :))

i można tak jeszcze trochę popisać. Generalnie dam Ci słowo klucz - SEO :)

Możesz jeszcze dąc odnośnik w sygnaturze- link do Twojego blogu będzie widoczny w kazym poście, który napiszesz.

Jestem tutaj nowy i nie bardzo wiem jak to zrobić.

Zobacz Tutaj 

Och jakie to zabawne....

Innymi słowy, chcesz go wypozycjonować.

* Facebook - fanpage

* Tweeter

* zgłoś go do google w celu przyspieszenia indeksacji

* zwracaj uwagę na słowa kluczowe na które chcesz aby pojawiał się w google

* skup się tylko na konkretach, nie od sasa do lasa na blogu

* jak najwięcej tekstu (obrazi podpisane normalnie tj ścieżka w lesie x, wyprawa na mazury itd., a nie podpisane zdjęcie jak teraz DSC xxxx

* unikaj reklamowania konkurencji na www

* linkuj www (katalogi, precle, wpisy itp.) 

* pinguj www (nie pomaga w cudowny sposób ale nie zaszkodzi :))

i można tak jeszcze trochę popisać. Generalnie dam Ci słowo klucz - SEO :)

- Facebook jest

- Tweta raczej nie chcę

- Możesz powiedzieć o tym więcej?

- Już to robię

- Jest droga kluczowa którą są wycieczki rowerowe i nic więcej tam nie będzie

- Dzięki za uwagę na pewno się zastosuje

- Nie rozumiem?

- Co do dwóch ostatnich nie rozumiem,mógłbyś objaśnić.

Właśnie co do tego SEO to dużo osób mi to radzi.

- Brak tagów, słów kluczowych, kiepski adres bloga

- Lakoniczne opisy wypraw

- Krótkie, mało interesujące trasy

- Bardzo, ale to bardzo kiepskie zdjęcia

Po co ludzie mają tam wchodzić? Żeby się dowiedzieć gdzie byłeś?

Chyba założę sobie bloga i będę relacjonował wyprawy do cukierni po kremówki.

zgłoś go do google w celu przyspieszenia indeksacji

Tutaj

unikaj reklamowania konkurencji na www

Czego tu nie rozumiesz ? Nie dawaj linków konkurencyjnych stron na swojej www i tyle :)

linkuj www (katalogi, precle, wpisy itp.) 

To są ogółem elementarne podstawy SEO. Katalogi to miejsca gdzie dajesz opis swojej strony. Są katalogi darmowe i płatne. Jak płatny to jest moderowany i ogarnięty, te bezpłatne to różnie bywa. Precle "działają" podobnie - działasz na wpisie. Dużo by tu pisać a i tak nie wiele się wytłumaczy. Twoje zadanie na najbliższy czas to wpisanie w G "forum PIO" i lektura pierwszego miejsca w wynikach. Tam naprawdę znajdziesz dużo przydatnych informacji. 

pinguj www (nie pomaga w cudowny sposób ale nie zaszkodzi  :))

Aby nie dublować czego w sieci pełno - klik

Jak masz zapał do czytania książki to polecam od siebie Wojownik SEO. Sztuka osiągania najwyższych pozycji w wyszukiwarkach. Ale jako że nie znasz zbytnio definicji i działania SEO, to możesz mieć czasem problem ze zrozumieniem co tam jest napisane.

Z innej bajki, po ostatnich przebojach z pingwinem i pandą to już nic nie jest pewne :) Google dance też robi swoje więc nie licz że łatwo się wbijesz w TOP 10.

Zacznij od początku czyli najważniejsza rzecz to adres bloga (obecna nazwa nikogo nie skieruje do obioru twoich treści) później ogarnij ten pogrzebowy layout (jest pełno dobrych i opartych na css'ie, więc łatwo się edytuje). Gruntownie przebuduj wstawiane treści gdyż są tylko skrótami myślowymi nie wprowadzając nic ciekawego poza informacja gdzie byłeś i co odwiedziłeś. Elementarny brak dobrych multimediów tyczy się głównie zamieszczanych przez ciebie zdjęć bo są rozmyte i kiepskiej jakości (komórka to nie sprzęt do relacji z wycieczek).

Kolego, sorry za żart, ale wydaje mi się, że skoro nie masz pojęcia o tak podstawowych sprawach jakim są tagi, słowa kluczowe czy wspomniany adres bloga (dobrze dobrany) to o czym tu mowa ? Nie zadałeś sobie najmniejszego trudu by tę wiedzę zdobyć, tylko walisz tu i "proszę mi powiedzieć". W sieci jest mnóstwo tego typu porad. Czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj i dopiero wtedy zadawaj konkretne pytania jak czegoś nie rozumiesz.

Są nawet porady dedykowane blogspotowi więc już łatwiej być nie może.

http://blogger-poradniki.blogspot.com/

http://pomocnyy.blogspot.com

http://blogi-na.blogspot.com

I tak jak pisali inni, popracuj nad jakością bo w takiej formie nawet jak się wypozycjonujesz, to i tak rzeszy czytelników nie zdobędziesz.

Prowadzę bloga na temat wypraw rowerowych. Niestety ma on mało wyświetleń i teraz moje pytanie jak go zareklamować?

Dobry blog sam sie zareklamuje...najczęściej pocztą pantoflową.

Twój blog z wyprawami nie ma nic wspólnego. To są tylko mało wartościowe wycieczki po okolicy. Nie ma w nich żadnych wartości historycznych, krajoznawczych, poznawczych czy informacyjnych.

Jakość zdjęć także nie powala na kolana.

Nie obrażaj sie tylko przyjmij moje słowa jako krytykę konstruktywną. Nie do razu Kraków zbudowano...

Dobra treść sama przyciągnie czytelników. Niestety błędy interpunkcyjne na pewno w tym nie pomogą, a w każdym wpisie jest ich pełno. (spacja zawsze po przecinku, nigdy przed)

Dzięki za uwagę.

W obecnej formie o wiele bardziej spisałby się tutaj bikestats.pl, bo mógłbyś dodatkowo obserwować swoje statystyki. 

Używam endomondo

Tylko po co coś takiego reklamować?

Zdjęcia zrobione kalkulatorem, treści praktycznie żadnej...

Nie każdy ma możliwość lustrzanki.

To są tylko mało wartościowe wycieczki po okolicy. Nie ma w nich żadnych wartości historycznych, krajoznawczych, poznawczych czy informacyjnych.

Dobra uwaga będę zwracała na to uwagę. 

Xperia Ray niby ma te 8mpx, ale zdjęcia robi bardzo kiepskie. Można nawet w necie zobaczyć zdjęcia z tego telefonu. Teraz tak patrzę i mam wrażenie, że nokia 5800 robiła lepsze fotki.

Mimo to, przestaw na 8mpx i nie patrz na czarne paski, bo na komputerze będzie to wyglądało lepiej.

u. Teraz tak patrzę i mam wrażenie, że nokia 5800 robiła lepsze fotki.

Miałem ten telefon i jednak Ray robi ciut lepsze

Mimo to, przestaw na 8mpx i nie patrz na czarne paski, bo na komputerze będzie to wyglądało lepiej.

Ok

Nie obraź się, ale ten blog jest na poziomie 6 letniego dziecka. Jak nie masz pomysłu co pisać, to zrób sobie konto na bikestats i po prostu zapisuj wyjazdy dodając zdjęcia. Co tu reklamować, jeśli nie ma co czytać, czy oglądać.

Rozumiem krytyka zawsze jest spoko,ale więcej zdjęć ,tekstu? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...