B00mer Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Cześć wszystkimZamierzam kupić rower i proszę o ewentualną pomoc w wyborze. Mam 181cm wzrostu i ważę ok. 75kg. Jeżdżę stalowym Krossem hexagon v2 z 2005r. z amortyzowanym przodem. Ostatnio zacząłem więcej jeździć na tym rowerze i stał się on dla mnie strasznie niewygodny. Dlatego zdecydowałem się na zmianę. Po przeczytaniu różnych opinii, artykułów i porad, zdecydowałem się na tzw. rower full - podwójnie amortyzowany. Jeżdżę w zasadzie po wszystkim i wszędzie. 1/3 trasy to zazwyczaj las - ścieżki utwardzone kruszywem, ścieżki naturalne, gruntówki, dzicz (skróty przez las), strome podjazdy i zjazdy, nierzadko z korzeniami. Reszta trasy to obrzeża miasta - drogi gruntowe, kiepskie asfaltówki oraz ścieżki i chodniki w mieście (więcej jest tych kiepskich z kostki betonowej fazowanej, czasem tylko asfaltowe).Z założonego budżetu na początku 2000zł doszedłem do 5000zł i niechciałbym już go zwiększać. Wybór roweru zawęziłem do tych najbardziej dostępnych dla mnie, gdzie mogę je teraz i zaraz kupić, a więc: Giant Trance X2 rocznik 2009 - link, rower używany, jak zapewnia sprzedawca po pełnym przeglądzie w idealnym stanie, standardowe wyposażenie (oprócz korby), przebieg ok. 2000km Cube XMS 120 rocznik 2012? - link, rower nowy sklepowy, standardowe wyposażenie Cube AMS 100 rocznik 2011 - link, rower używany, standardowe wyposażenie (z małymi zmianami), przebieg nieznany Za ewentualną podpowiedź będę bardzo wdzięczny. Osobiście skłaniam się ku Giantowi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.