maszmol Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Witam,mam takie pytanie. Otóż ostatnio z okolic mostka i rury sterowej dobiegają niepokojące trzaski i cykania zabrałem się więc do rozebrania tego celem oczyszczenia misek i bieżni łożysk w rurze sterowej. Smar był już bardzo wodnisty i czarny.Po oczyszczeniu wszystkiego wziąłem się za składanie.Jedynym dostępnym smarem pod ręką był smar na bazie miedzi ,po ułożeniu kulek okazało się , iż na górnym łożysku brakuje dwóch kulek a na dolnym trzech. Czy tak może zostać?Czy trzeba je uzupełnić i gdzie można je kupić? A co do smaru to czy może on zostać czy trzeba go zastąpić czymś innym? Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi.
artex232 Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Smar ok, ale kulki dokup. W rowerowym mają odpowiednie.
tobo Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Im mniej kulek tym gorszy rozkład sił działający na pozostałe i punktowo na bieżnie.
adii22 Napisano 23 Czerwca 2013 Napisano 23 Czerwca 2013 Kup nowe wianki, jak jesteś rozrzutny, zapłacisz najwyżej 2zł za jeden
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.