marnon Napisano 11 Maja 2006 Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 witka przyszły nowe koła więc i czas na nowy łańcuch i kasete... od razu mówię że nie chcę shimano tak jakoś co myślicie o kasecie sram 970 na allegro ok100zł ? większy problem mam z łańcuchem nie wiem jaki wybrać też "sram" ale czy 950 a może pg59? chciałbym się zamknąć w kwocie ok 160zł... poradźcie plis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 12 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Myślę że to dobry wybór, choć łańcuchy lepiej kupić 2 bo jeżdżąc na jednym nie wytrzyma on tyle co kaseta i będziesz musiał wcześniej wymienić całość. Moja kaseta LX po ponad 10kkm daje radę ale łańcuch PC-59 nie bardzo chce się kręcić. Po prostu jest strasznie dojechany już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Chyba w tym roku nie ma już łańcucha pc 59 .Pewno zmienili nazwe .Może ten PC-950 jest odpowiednikiem pc 59.Używałem zawsze Pc 59 ,raz pc 69.Z tego pierwszego jestem zadowolony ,i go polecam.Co do Pc-950 nie wiem nie jeździłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Do kasety PG970 ja kupiłem łańcuch z tej samej grupy - PC970. Kosztuje 85 zł w sklepie, na allegro nie ma co szukać... Taniej będziesz miał zestaw PG950+PC950 - również dobry i godny polecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 12 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 dzis dwie osoby przekonywaly mnie ze kasety shimano wolniej sie zużywają sam nie wiem ? warto ładować się w shimano? jeśli tak to co wybrać do 150zl jaką kasete i łańcuch? czy jest to poprostu kwestia gustu shimano vs. sram??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.