blasterpl Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Amortyzator Marzocci Bomber 55 ATA2,TST2 z 2008r,wymieniłem olej ale ilości niestety wlałem"na oko".Problem polega na tym ze amor stracił ok.2cm skoku,niezależnie od ustawienia ATA.Przed wymiana było ok. wiec podejrzewam ze problem tkwi w ilości oleju.Czy ktoś może mnie oświecić ile tego oleju ma być .I jeszcze jedno czy w komorze powietrznej ma być niewielka ilość oleju??,gdy spuszczałem powietrze to nieco oleju się z zaworka wydostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 W komorze powietrznej ma być odrobinę oleju. http://www.marzocchi.com/template/contenuto.asp?LN=UK&IDFolder=777 Prawa goleń 20ml 7,5 SAE, lewa goleń 20ml 7,5 SAE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blasterpl Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Dzis rozebrałem jeszcze raz i okazało się ze z olejem jest ok.problem był ze źle złożona komora powietrzna.Przy składaniu NIE MOŻNA wciskać tłoka a ja tak właśnie pierwotnie zrobiłem i dlatego "zgubiłem" 2cm skoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi