blasterpl Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Amortyzator Marzocci Bomber 55 ATA2,TST2 z 2008r,wymieniłem olej ale ilości niestety wlałem"na oko".Problem polega na tym ze amor stracił ok.2cm skoku,niezależnie od ustawienia ATA.Przed wymiana było ok. wiec podejrzewam ze problem tkwi w ilości oleju.Czy ktoś może mnie oświecić ile tego oleju ma być .I jeszcze jedno czy w komorze powietrznej ma być niewielka ilość oleju??,gdy spuszczałem powietrze to nieco oleju się z zaworka wydostało Cytuj
Schwefel Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 W komorze powietrznej ma być odrobinę oleju. http://www.marzocchi.com/template/contenuto.asp?LN=UK&IDFolder=777 Prawa goleń 20ml 7,5 SAE, lewa goleń 20ml 7,5 SAE Cytuj
blasterpl Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Napisano 22 Czerwca 2013 Dzis rozebrałem jeszcze raz i okazało się ze z olejem jest ok.problem był ze źle złożona komora powietrzna.Przy składaniu NIE MOŻNA wciskać tłoka a ja tak właśnie pierwotnie zrobiłem i dlatego "zgubiłem" 2cm skoku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi