Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Informuję, że w ramach rutynowej kontroli policji dowiedziałem się, że posiadam kradziony rower.

Rower mój posiada numery seryjne

ABR506

BI-1582BR

Jest jeszcze trzeci numer zaczynający się od AD11....

niestety reszta trzeciego numeru jest ukryta pod plastikiem odzielającym linkę tylniej przerzutki od ramy i Policja nie brała tego numeru pod uwagę.

W każdym razie rower o numerze seryjnym ABR506 BI-1582BR zdaniem Policji jest kradziony.

Nie mogłem w to uwierzyć rower był kupiony w renomowanym salonie i był idealnie nowy bez żadnych najmniejszych śladów użytkowania.

Z uwagi na to, że posiadałem dokument zakupu z tym numerem, Policja wypuściła mnie z tym rowerem, ale musiałem podpisać oświadczenie, że nie mogę zbyć roweru przez okres co najmniej pół roku.

Mam pytanie czy to możliwe, że Merida wypuściła rowery o tym samym numerze seryjnym?

Czy zna się ktoś na numerach ram Meridy może ten trzeci częściowo zakryty numer zaczynający się od liter AD... jest właściwy?

Napisano

Hej

Pracuje w sklepie Meridy i mieliśmy identyczny przypadek.
Okazuje się że w kartę gwarancyjną trzeba wpisać wszystkie numery jakie są u spodu ramy, jeśli spiszemy 1 numer to duża szansa że inna merida ma taki sam.
Więc bez obaw twój rower nie jest skradziony. Niech policja skontaktuje się z Meridą to wyjaśnią sprawę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...