Skocz do zawartości

[upały]Co polecacie pod kask

hadwao

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, w związku z falą upałów mam problem, że jak jeżdżę w okularkach to pot z czoła zalewa mi oczy (dosłownie wpływa mi słony pot do oczu) co jest mega niekomfortowe, zwłaszcza że noszę soczewki i czasami mi się przez to "poluzowują".

Sprawę poprawia jazda bez okularków, ale to średnio przyjemne gdy słońce wali po oczach.

Tak więc pytanie co polecacie pod kask? Jakaś bandana? Możecie polecić coś sprawdzonego i niedrogiego?

W rowerowych są co prawda jakieś bandany ale po kilkadziesiąt złotych - bez przesady to przecież nie jest kosmiczna technologia, tylko kawałek oddychającego materiału.

Nad frotką też się zastanawiałem, ale te, które oglądałem były dość grube i w związku z tym pytanie czy:

- czy to wygodne rozwiązanie pod kask?

- czy głowa się w tym nie gotuje w połączeniu z kaskiem?

Myślałem jeszcze nad czymś takim z materiałów termoaktywnych

http://allegro.pl/bandana-hornhill-termoaktywna-coolmax-czapka-i3300392490.html

Tu z kolei boję się, czy nie będzie braku odczucia powiewu na głowie, który fajnie działa wychładzająco podczas jazdy.

Co do buffa to mam w GoSporcie w dobrej cenie firmy Hi-Tec - warto kupić? Kosztuje ~25zł

Nad frotką też się zastanawiałem, ale te, które oglądałem były dość grube i w związku z tym pytanie czy:

- czy to wygodne rozwiązanie pod kask?

- czy głowa się w tym nie gotuje w połączeniu z kaskiem?

Czuć się nie czuje, choć jak ktoś ma za bardzo dopasowany kask to może być ciężko - konieczność wiązania z tyłu "kucyka"

Głowa się nie gotuje - ja mam endury - całkiem fajny delikatny materiał - użytkuje go praktycznie zawsze - zamiennie z czapką termo na wczesną jesień + cieplejszą czapką na zimę.

Ten Bandana Hornhill termoaktywna COOLMAX - czapka - to wg mnie bardziej na jesień - termoaktywna odzież wg mnie nie sprawdza się w upały raczej w chłodniejsze dni ale to tylko moja subiektywna opinia..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...