hadwao Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Hej, w związku z falą upałów mam problem, że jak jeżdżę w okularkach to pot z czoła zalewa mi oczy (dosłownie wpływa mi słony pot do oczu) co jest mega niekomfortowe, zwłaszcza że noszę soczewki i czasami mi się przez to "poluzowują". Sprawę poprawia jazda bez okularków, ale to średnio przyjemne gdy słońce wali po oczach. Tak więc pytanie co polecacie pod kask? Jakaś bandana? Możecie polecić coś sprawdzonego i niedrogiego? W rowerowych są co prawda jakieś bandany ale po kilkadziesiąt złotych - bez przesady to przecież nie jest kosmiczna technologia, tylko kawałek oddychającego materiału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Myślę, że frotka na głowę starczy np. coś takiego http://www.pointfore.pl/produkt/44/frotka-na-glowe-czarna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Może jednak warto kupić BUFF-a, bo jest naprawdę fajny i ma wiele zastosowań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadwao Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Nad frotką też się zastanawiałem, ale te, które oglądałem były dość grube i w związku z tym pytanie czy: - czy to wygodne rozwiązanie pod kask? - czy głowa się w tym nie gotuje w połączeniu z kaskiem? Myślałem jeszcze nad czymś takim z materiałów termoaktywnych http://allegro.pl/bandana-hornhill-termoaktywna-coolmax-czapka-i3300392490.html Tu z kolei boję się, czy nie będzie braku odczucia powiewu na głowie, który fajnie działa wychładzająco podczas jazdy. Co do buffa to mam w GoSporcie w dobrej cenie firmy Hi-Tec - warto kupić? Kosztuje ~25zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKASZ1980 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Ja używam takiej zwykłej bawełnianej http://allegro.pl/chustka-bandana-chusta-bandana-bandamka-bandanka-i3306345869.html,zawiązana na czole a la John Rambo,na to hełm.Pomaga a potem trzeba wykręcać,ale przynajmniej pot oczu nie zalewa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Myślę że wydanie 25 zł za tego buff-a jest dobrą ceną . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Nad frotką też się zastanawiałem, ale te, które oglądałem były dość grube i w związku z tym pytanie czy: - czy to wygodne rozwiązanie pod kask? - czy głowa się w tym nie gotuje w połączeniu z kaskiem? Czuć się nie czuje, choć jak ktoś ma za bardzo dopasowany kask to może być ciężko - konieczność wiązania z tyłu "kucyka" Głowa się nie gotuje - ja mam endury - całkiem fajny delikatny materiał - użytkuje go praktycznie zawsze - zamiennie z czapką termo na wczesną jesień + cieplejszą czapką na zimę. Ten Bandana Hornhill termoaktywna COOLMAX - czapka - to wg mnie bardziej na jesień - termoaktywna odzież wg mnie nie sprawdza się w upały raczej w chłodniejsze dni ale to tylko moja subiektywna opinia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadwao Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Ok w takim razie kupię sobie frotkę i tego hi-teca. Frotka kosztuje grosze więc warto wypróbować, a buff na pewno się przyda jak nie teraz to na jesień/zimę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.