Skocz do zawartości

[aplikacja android] jaka aplikację polecacie i dlaczego?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć od Was jakich aplikacji androidowych używacie do swoich przejażdżek / treningów rowerowych? Jakie widzicie w nich plusy a jakie minusy? Którą uważacie za najlepszą jeśli korzystaliście już z kilku?

Jest takich aplikacji trochę w markecie i chciałbym zasięgnąć języka na jaką się przesiąść. Obecnie używam runkeeper - apka czysto do logowania aktywności fizycznej połączona również ze stroną www. Można tworzyć swoje trasy i je importować do telefonu, przeglądać wszystkie dane na stronie, znajomi itp itd. Można również korzystać z wbudowanych treningów - rowerowych jednak nie ma głównie biegowe gdyż jak sama nazwa wskazuje służy ona do biegania. Czasami korzystam również z Noom - apki dla odchudzającyc się ale tam wątek logowania aktywności sportowej jest dość ubogi. Z obu korzystałem głównie podczas pływania i spacerów. Teraz przesiadłem się na rower i zastanawiam się nad zmianą. Ale nie chciałbym instalować kilkunastu aplikacji i sprawdzać każdej dlatego proszę o poradę.

Endomondo, map my ride, catena cycling, sports tracker, navime a może jeszcze coś innego?

Możecie również doradzić czy jeżeli jest takowa to warto inwestować w funkcjonalność pro danej aplikacji.

Będę wdzięczny za każde info.

Napisano
  W dniu 21.06.2013 o 10:49, mkiggy napisał:

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć od Was jakich aplikacji androidowych używacie do swoich przejażdżek / treningów rowerowych? Jakie widzicie w nich plusy a jakie minusy? Którą uważacie za najlepszą jeśli korzystaliście już z kilku?

Jest takich aplikacji trochę w markecie i chciałbym zasięgnąć języka na jaką się przesiąść. Obecnie używam runkeeper - apka czysto do logowania aktywności fizycznej połączona również ze stroną www. Można tworzyć swoje trasy i je importować do telefonu, przeglądać wszystkie dane na stronie, znajomi itp itd. Można również korzystać z wbudowanych treningów - rowerowych jednak nie ma głównie biegowe gdyż jak sama nazwa wskazuje służy ona do biegania. Czasami korzystam również z Noom - apki dla odchudzającyc się ale tam wątek logowania aktywności sportowej jest dość ubogi. Z obu korzystałem głównie podczas pływania i spacerów. Teraz przesiadłem się na rower i zastanawiam się nad zmianą. Ale nie chciałbym instalować kilkunastu aplikacji i sprawdzać każdej dlatego proszę o poradę.

Endomondo, map my ride, catena cycling, sports tracker, navime a może jeszcze coś innego?

Możecie również doradzić czy jeżeli jest takowa to warto inwestować w funkcjonalność pro danej aplikacji.

Będę wdzięczny za każde info.

Endomondo jest najbardziej popularna i mocno społecznościowa. Można podglądać trasy i treningi znajomych, komentować, brać udział w rywalizacjach, dołączać zdjęcia do logów. Na minus wydaje mi się że ma trochę zbyt mało dokładne mapy. Poprawcie mnie jeśli się mylę ale chyba korzysta z google maps. W tym momencie ja wybieram Locus Free, dokładne mapy, import tras w gpx i mnóstwo innych funkcji których nie ogarniam. Próbowałem zaznajomić się jeszcze z m.in Orux maps i Trek buddy ale nie ogarnąłem tych aplikacji. Na stałe mam Endomondo i Locusa.

Napisano

Popieram Rafała.;)

Bardzo rozbudowana aplikacja. Eksport treningów na kilka stron www, możliwość zapisu w bardzo wielu formatach. Poza tym obsługuje czujniki ANT+ oraz Bluetooth.

Napisano
  W dniu 21.06.2013 o 12:49, marekw napisał:

Endomondo jest ok, ale niestety postoje wlicza do średniej prędkości.

To nie ma opcji wlaczenia pauzy?

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.