Skocz do zawartości

[bagażnik tył] jakie śrubki do montażu Crosso?

marluk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Sorry za "pierdołowaty" temat, ale zakupiłem bagażnik Crosso, a raczej jego odpowiednik tylko bez logo "Crosso" ;) W zestawie nie było dostarczonych śrub montażowych. Nie wiem czy to taka praktyka, bo sprzedawca jeszcze mi nie odpowiedział na pytanie, czy też może z Crosso jest podobnie, ale nie dostałem w komplecie. Tym samym czy ktoś może mi powiedzieć jakie kupić, rozmiar i długość aby go zamontować?

Pozdrawiam

Napisano

Zależy jaki masz nagwintowany otwór. Podjedż do najbliższego sklepu metalowego i tam swobodnie sprzedawca dobierze odpowiedni rozmiar.

Jeśli pod te otwory masz zamiar podczepić druty od błotnika to długość musi być większa.

I tu UWAGA... od strony kasety śruba nie może być za długa bo będzie wchodziła w linię łańcucha na najmniejszej zębatce.

Napisano

Będę bardzo wdzięczny Pixon. Jeśli sie nie uda zmierzyć to zrobię tak jak powiedział robertrobert1, tylko, że najbliżej mam Castoramę, a tam nie wjadę do środka z rowerem by przymierzyć śrubki :whistling:

• Mod Team
Napisano

W łódzkiej Castoramie nie ma tego typu śrub. Wczoraj byłem i szukałem śrub do bloków. Jest pełno z bitem krzyżakowym, jednak żadnej na klucz imbusowy.

Napisano

Wczoraj byłem i szukałem śrub do bloków. Jest pełno z bitem krzyżakowym, jednak żadnej na klucz imbusowy.

A czy muszą być na imbus... Akurat do bloków potrzebna jest śruba z łbem stożkowym a chyba drugorzędne ma znaczenie czy będzie na imbus, torks czy krzyżak. Podobnie ze śrubą do bagażnika. Ważny jest wielkość gwintu i długość. W końcu nawet w lekko zaawansowanym toolsie jest więcej narzędzi niż tylko imbusy a dokładniej mówiąc klucze ampulowe

• Mod Team
Napisano

Akurat do bloków potrzebna jest śruba z łbem stożkowym a chyba drugorzędne ma znaczenie czy będzie na imbus, torks czy krzyżak

To odkręć śrubę stożkową z płaskim gniazdem wkręconą w bloki... Prędzej śrubę ukręcisz niż to odkręcisz. Imbus ma więcej punktów podparcia więc i na większej powierzchni rozkłada się siła przy zapieczonych śrubach

Niestety miałem bardzo pracowity weekend. Zrobię to dzisiaj, obiecuję :)

Napisano

Dzięki wielkie! Wszystkie takie mają być? Czy też te do mocowania górnego krótsze?
Nie kumam jak producent mógł nie dać instrukcji. Każdy produkt sprzedawany w PL powinien mieć dołączoną. A tu albo sklep, albo producent dali 4 litery.

Jeszcze drugie pytanie, jak rozumiem przykręcam do otworu zaznaczonego na zielono?

post-166170-0-83956000-1372104453_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...