marluk Napisano 20 Czerwca 2013 Napisano 20 Czerwca 2013 Witajcie, Sorry za "pierdołowaty" temat, ale zakupiłem bagażnik Crosso, a raczej jego odpowiednik tylko bez logo "Crosso" W zestawie nie było dostarczonych śrub montażowych. Nie wiem czy to taka praktyka, bo sprzedawca jeszcze mi nie odpowiedział na pytanie, czy też może z Crosso jest podobnie, ale nie dostałem w komplecie. Tym samym czy ktoś może mi powiedzieć jakie kupić, rozmiar i długość aby go zamontować? Pozdrawiam
robertrobert1 Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Zależy jaki masz nagwintowany otwór. Podjedż do najbliższego sklepu metalowego i tam swobodnie sprzedawca dobierze odpowiedni rozmiar. Jeśli pod te otwory masz zamiar podczepić druty od błotnika to długość musi być większa. I tu UWAGA... od strony kasety śruba nie może być za długa bo będzie wchodziła w linię łańcucha na najmniejszej zębatce.
Mod Team Pixon Napisano 21 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2013 Tam są prawdopodobnie M4 w domu mogę Ci podać dokładne wymiary.
marluk Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Napisano 21 Czerwca 2013 Będę bardzo wdzięczny Pixon. Jeśli sie nie uda zmierzyć to zrobię tak jak powiedział robertrobert1, tylko, że najbliżej mam Castoramę, a tam nie wjadę do środka z rowerem by przymierzyć śrubki
Mod Team Pixon Napisano 21 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2013 W Castoramie nie znajdziesz takich śrubek, więc nawet nie masz po co jechać...
robertrobert1 Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Znajdzie. Są one pakowane po kilka sztuk do osobnych foliowych torebek. Ale i tak opcja samodzielnego sklepu metalowego jest najlepszą propozycją.
Mod Team Pixon Napisano 21 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2013 W łódzkiej Castoramie nie ma tego typu śrub. Wczoraj byłem i szukałem śrub do bloków. Jest pełno z bitem krzyżakowym, jednak żadnej na klucz imbusowy.
marluk Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Napisano 23 Czerwca 2013 Tam są prawdopodobnie M4 w domu mogę Ci podać dokładne wymiary. I czy udało Ci się może je zmierzyć?
robertrobert1 Napisano 24 Czerwca 2013 Napisano 24 Czerwca 2013 Wczoraj byłem i szukałem śrub do bloków. Jest pełno z bitem krzyżakowym, jednak żadnej na klucz imbusowy. A czy muszą być na imbus... Akurat do bloków potrzebna jest śruba z łbem stożkowym a chyba drugorzędne ma znaczenie czy będzie na imbus, torks czy krzyżak. Podobnie ze śrubą do bagażnika. Ważny jest wielkość gwintu i długość. W końcu nawet w lekko zaawansowanym toolsie jest więcej narzędzi niż tylko imbusy a dokładniej mówiąc klucze ampulowe
Mod Team Pixon Napisano 24 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 24 Czerwca 2013 Akurat do bloków potrzebna jest śruba z łbem stożkowym a chyba drugorzędne ma znaczenie czy będzie na imbus, torks czy krzyżak To odkręć śrubę stożkową z płaskim gniazdem wkręconą w bloki... Prędzej śrubę ukręcisz niż to odkręcisz. Imbus ma więcej punktów podparcia więc i na większej powierzchni rozkłada się siła przy zapieczonych śrubach Niestety miałem bardzo pracowity weekend. Zrobię to dzisiaj, obiecuję
robertrobert1 Napisano 24 Czerwca 2013 Napisano 24 Czerwca 2013 Znam doskonale to. W swoim życiu miałem ponad 8 butów z blokami. A propos zapieczenia. Jeśli się śruba urywa to wówczas nie ma znaczenia jaki ma łeb...
marluk Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Napisano 24 Czerwca 2013 Dzięki wielkie! Wszystkie takie mają być? Czy też te do mocowania górnego krótsze?Nie kumam jak producent mógł nie dać instrukcji. Każdy produkt sprzedawany w PL powinien mieć dołączoną. A tu albo sklep, albo producent dali 4 litery.Jeszcze drugie pytanie, jak rozumiem przykręcam do otworu zaznaczonego na zielono?
Mod Team Pixon Napisano 24 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 24 Czerwca 2013 Tak do otworu zaznaczonego na zielono. Po obu stronach są takie same o tych samych długościach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.