iANALOG Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 19". Mam 175-6cm wzrostu. W wypadku Scott i Cube bylaby to 17-tka. Ja mam około 178 cm i trochę obawiałem się 19", ale jak przy twoim wzroście pasuję to zaryzykuję kupno przez internet. Od razu zepsulem wyglad wygodnym siodelkiem i innym mostkiem, coby bylo turystyczniej - jest SUPER. Tak samo będe zapewnie dokładał swoje siodełko Bontragera oraz kierownicę FRS PRO z poprzedniego roweru.
3City Napisano 29 Lipca 2013 Autor Napisano 29 Lipca 2013 Powiem Tobie wiecej - moja zona ma 165cm i zrobila kilkanascie km po miescie, skrzyzowaniach, etc. Co wiecej, dala rade wjechac pod gore (w miescie), pod ktora faceci odpadli, a pozniej jej gratulowali
iANALOG Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Powiem Tobie wiecej - moja zona ma 165cm i zrobila kilkanascie km po miescie, skrzyzowaniach, etc. Co wiecej, dala rade wjechac pod gore (w miescie), pod ktora faceci odpadli, a pozniej jej gratulowali Gratulacje dla niej! Ja bym zapewne nie dał rady pod tą górę . Po tym co napisałeś to rozmia 19'' nie jest już mi taki straszny. Kusi mnie za to jeszczę KTM Race Line 2012, a mogę go mieć już za około 4600 zł. Swoją drogą to KTM nie wychodzi tak jakoś strasznie drogo jak inne zacne marki. Poprzedni jeżdziłem dwoma Giantami XTC, ale teraz nie mam już zamaru płacić za średnio uposażony rower. Choć rama zapewnie lepsza w Giantach niż w austryjackim KTM-ie. Pozdrów małzonkę!
3City Napisano 29 Lipca 2013 Autor Napisano 29 Lipca 2013 Ne wypowiem sie o jakosci, bo mam za male pojecie - ale sa ludzie, dla ktorych "made in EU" o czyms powinno swiadczyc. Jesli wazny dla Ciebie jest rowniez aspekt wizualny, to KTM "robi robote" - zrobilem test na turystach i naprawde wzbudza zainteresowanie (lekko mniejsze niz moj pomaranczowawy kask Rudy Project ). Serdeczne dzieki za pozdrowienia.
iANALOG Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 Ne wypowiem sie o jakosci, bo mam za male pojecie - ale sa ludzie, dla ktorych "made in EU" o czyms powinno swiadczyc. Jesli wazny dla Ciebie jest rowniez aspekt wizualny, to KTM "robi robote" - zrobilem test na turystach i naprawde wzbudza zainteresowanie (lekko mniejsze niz moj pomaranczowawy kask Rudy Project ). Serdeczne dzieki za pozdrowienia. Ja jestem własnie swieżo po przejażdzce moim nowym rowerem Giant XTC Composite 2, a więc pozostałem wierny serii XTC. Może nie robi takiego wrażenia jak KTM, ale nie jest chyba najgorzej.
3City Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Napisano 16 Sierpnia 2013 Bardzo fajny - ale nie moja polka cenowa.
Gość Wiii Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Ja p......e. Im dłużej czytam forum na temat wyboru roweru, tym większy mam mętlik w głowie. Już sam zgłupiałem, co mam wybrać. Na chwilę obecną (sierpień 2013) rowery już są na przecenach. Te które są powybierałem z górnej półki, to już wyprzedane karbonowe ramy i aluminiowe ramy (powyżej 5tyś. pln). Zaczynam oglądać te od 3600pln do ok 5000pln na aluminiowych ramach, a nie na karbonowych. Wchodzą już modele na 2014 rok. No szlak już mnie trafia.
3City Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 Nie pytaj na forum o konkretne modele dla Ciebie - pytaj ogolnie - o dany naped, rame, osprzet. Mnie straszono, zebym nie bral MTB, a cos innego, bo sie zniechece, bo pozycja, itd. Poszedlem, wsiadlem, pojezdzilem, wybralem.
Rulez Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 No, jeśli kupiłeś po to : Jesli wazny dla Ciebie jest rowniez aspekt wizualny, to KTM "robi robote" - zrobilem test na turystach i naprawde wzbudza zainteresowanie To faktycznie dobry wybór .
3City Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Napisano 21 Sierpnia 2013 Nie kupilem "po to" - strona wizualna byla czynnikiem decydujacym w wyborze pomiedzy rowerami o podobnych parametrach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.