tobike Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Czy ktoś testował te przewody, interesuje mnie to czy posiadają taką samą wadę fabryczna jak SM-BH90-SB, czyli przeciekają przy banjo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Ja założyłem bh-96 i jak na razie przy banjo nic nie cieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Czytałem twój temat. Ja mam heble M765 więc tylko z jednej strony jest banjo a Ty wykorzystałeś to skręcane banjo do swoich hebli? Nie uśmiecha mi się co chwile wymieniać przewód a wywalać znowu kasę na nowy to też przesada. Spróbuję może jakimś klejem to podkleić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 To dziwne ale jak w google wpiszesz bh 96 to wyskakuje że to przewody z obu stron posiadające banjo a ja tak wcale nie miałem i były oryginalnie zapakowane. Tylko z jednej strony była końcówka banjo zaciśnięta przez shimano. Wyglądają identycznie jak te bh-90 tylko nie miały tych przeklętych śrubek i na opakowaniu jest sygnatura XTR. Na Twoim miejscu kupił bym banjo skręcane i wymienił tamto bo kleić tego nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Wszystkie skręcane banja są za szerokie, w tym miejscu zacisku może być problem. Swypnięte Topatalkiem GT-I9100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 To w takim razie podjechać do jakiegoś dobrego serwisu może coś dobiorą odpowiedniego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 BH96 to przewód ze starszej serii, ma 2x banjo: http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/DiskBrakeSystem/SI_BH96A/SI-BH96A-En_v1_m56577569830611007.pdf Najnowsze przewody to BH90 i tu mamy dwa rodzaje, BH90SS, z dwoma zwykłymi końcówkami i BH90SB z jednym banjo, a w przypadku Sainta mamy przewód BH80: http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/BR/EV-BR-M810-F-2827B_v1_m56577569830670759.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Zapomniałeś o Przewodzie SM-BH90-SBLS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Odświeżę temat, może trafi się ktoś kto używa przewodów SHIMANO Saint SM-BH90-SBLS lub poprostu hamulców Saint z nowej serii. Czy zdarzyło się komuś że ten przewód zaczął się pocić przy banjo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.