wojciechB Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Witam, mam niemały problem z serwisem amortyzatora Manitou Axcel z 2007/2006 roku. Mianowicie próbując go rozebrać wkręciłem dolna śrubę zabezpieczającą zamiast ją wykręcić (jak pokazuje instrukcja...) i obecnie mam klopot... ani nie moge rozebrać goleni, ani ich ponownie zlożyć(śruba jest wew goleni pare mm od gwintu) ani wyjąć tłumika olejowego do góry. Czy ktorys z właścicieli sprzętu Manitou mógłby pomóc amatorowi ? Wojciech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciechB Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 naprawdę nikt nie serwisował amorka Manitou ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Wkręciłeś ją i dobrze zrobiłeś, teraz wykręć śrubę z lewej goleni i amor rozłożysz. ... po wyjęciu górnych goleni z dolnych tłumik odbicia wyjmiesz po odkręceniu korka od spodu prawej goleni. Gdybyś próbował śrubę od spodu prawej goleni wykręcić, to byś ją urwał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciechB Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Wkręciłeś ją i dobrze zrobiłeś, teraz wykręć śrubę z lewej goleni i amor rozłożysz. ... po wyjęciu górnych goleni z dolnych tłumik odbicia wyjmiesz po odkręceniu korka od spodu prawej goleni. Gdybyś próbował śrubę od spodu prawej goleni wykręcić, to byś ją urwał Dzięki wielkie za pomoc Zrobię tak jak napisałes i dam znać jak poszło. Jesli dobrze że ją wkręciłem do środka... to czemu w instrukcji serwisowej pisza aby ja wykręcić na zewnatrz o.O ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 A która instrukcja tak mówi ?, ta np. mówi żeby śrubę w prawej goleni wkręcać do środka (strona 16 rysunek 3) http://www.manitoumtb.com/assets/Service%20Manuals/2006%20Manitou%20Fork%20Service%20Manual.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.