Skocz do zawartości

[Smar] Do uszczelek - tani zamiennik

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

piszę w tym dziale aby więcej osób mogło dostrzec temat i ewentualnie się wypowiedzieć. Potrzebuję czymś przesmarować uszczelki kurzowe (wymieniam olej w dolnych lagach), a Judy Butter to niestety niezbyt trafna inwestycja jak na dwa muśnięcia kapką tego specyfiku. Słyszałem dobre opinie o Motorex Bike Grease 2000, lecz mimo tego, że przebywam aktualnie w dużym mieście nigdzie nie mogę go znaleźć. 

Ktoś ma jakiś pomysł, czym zastąpić można by było dwa w.w. smarowidła? Grunt żeby było tanio ;)

Pozdrawiam!

Też takie własnie podpowiedzi wczoraj słyszałem, ale wolałbym jednak użyć zwyczajnego smaru, z jako takim przeznaczeniem. Poza tym smar typu owy Motorex nada się także do innych rzeczy. 25zł za tubkę mogę wydać, 50zł za Judy Butter już nie ;)

Do 'wszystkiego' że tak powiem używam dokładnie takiego smaru: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=48599

jednak do uszczelek w internetach przeczytałem, że litowy średnio się nadaje, w dodatku jeszcze biały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...