Eastern Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Hej, piszę w tym dziale aby więcej osób mogło dostrzec temat i ewentualnie się wypowiedzieć. Potrzebuję czymś przesmarować uszczelki kurzowe (wymieniam olej w dolnych lagach), a Judy Butter to niestety niezbyt trafna inwestycja jak na dwa muśnięcia kapką tego specyfiku. Słyszałem dobre opinie o Motorex Bike Grease 2000, lecz mimo tego, że przebywam aktualnie w dużym mieście nigdzie nie mogę go znaleźć. Ktoś ma jakiś pomysł, czym zastąpić można by było dwa w.w. smarowidła? Grunt żeby było tanio Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Wazeliną techniczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Też takie własnie podpowiedzi wczoraj słyszałem, ale wolałbym jednak użyć zwyczajnego smaru, z jako takim przeznaczeniem. Poza tym smar typu owy Motorex nada się także do innych rzeczy. 25zł za tubkę mogę wydać, 50zł za Judy Butter już nie Do 'wszystkiego' że tak powiem używam dokładnie takiego smaru: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=48599 jednak do uszczelek w internetach przeczytałem, że litowy średnio się nadaje, w dodatku jeszcze biały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Park Tool polylube 1000, dobry i względnie tani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 W sklepach nie rowerowych : http://www.sklep.klimors.pl/pl/Srodki-chemiczne-i-oleje/Smar-syntetyczny-z-PTFE-tuba-396g.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.