szewka Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Witam! Wyszedłem z zapytaniem do burmistrza mojego miasta(lublińca) czy będą jakieś zawody rowerowe itp. dostałem taką odp : "Szanowny Panie Dawidzie, Już 27 lipca odbędzie się kolejna impreza rowerowa. Tym razem Rodzinny Rajd Rowerowy organizuje Miejski Dom Kultury. Zapisy od 15.07.2013 w MDK. Dla uczestników przewidziano konkursy z nagrodami i poczęstunek. Jak zapewne Pan wie, ze względu na geograficzne ukształtowanie terenu raczej warunków do kolarstwa górskiego nie mamy. Może raczej w grę wchodziłyby zawody crossowe. Jeżeli jest Pan specjalistą w tym zakresie i zechce się Pan podjąć organizacji tego typu zawodów, to zapewniam, że postaram się pomóc." I z tego względu że nie mam bladego pojęcia o tym a chciałbym jakoś to zapoczątkować i wysłać jakiś projekt to proszę o pomoc was, abyście napisali w punktach jak takie coś zorganizować itp. Burmistrz zapewne pomoże jak bedzie mógł(miejsce, pokryje część kosztów) napiszcie co i jak od początku. Czy myślicie, że przyjęły by się takie zawody-przyciągnęły by ludzi z całej polski?? lokalizacja: Lubliniec, śląsk. To tylko na razie pomysł- ale przecież od czegoś Trzeba zacząć Dzieki i pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Jeżeli jest Pan specjalistą w tym zakresie i zechce się Pan podjąć organizacji tego typu zawodów, to zapewniam, że postaram się pomóc. Trochę się w takie rzeczy bawiłem i pierwszym, kluczowym pytaniem jest to jak ta pomoc ma wyglądać. Dopóki się tego nie dowiesz nie warto tracić na to czasu. Dopytaj się czy UM będzie chętny do organizacji tych zawodów, a Ty w ramach np. wolontariatu pomożesz wyznaczyć trasę, zorganizować biuro zawodów (itp.) - to jest najprostsza opcja. Albo czy będzie na odwrót czyli UM "zwala" na Ciebie organizację imprezy, a on dokłada ewentualnie pieniądze i obejmuje patronat. Jeżeli miałoby to tak wyglądać to jeżeli jesteś osobą prywatną (nie jesteś związany z jakimś oficjalnie zarejestrowanym stowarzyszeniem/klubem) to nie opłaca się w to wchodzić, ponieważ w takim wypadku uzyskanie pieniędzy od UM jest praktycznie niemożliwe. Po wypowiedzi wydaje mi się, że jesteś jeszcze za młody, więc najlepszym rozwiązaniem jest pierwsza opcja z wolontariatem w UM lub jakimś lokalnym stowarzyszeniu rowerowym, przy okazji nabyłbyś doświadczenia jak wygląda organizacja zawodów z drugiej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 20 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.