DostojnyKocur Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Witam, mam zamiar wytargać z piwnicy moją starą kolarkę która dostałem od wujka lata temu, podobno jest niemiecka i była strasznie droga. Do wymiany będą opony, klocki, szczęki, siodełko, kierownica,przednia przerzutka, wszystkie linki itp i sam nie wiem co jeszcze.Piszę tutaj ponieważ nie siedzę w temacie.Co kupować a czego nie? Chcę, żeby wyszło coś w tym stylu Wieczorem wrzucę zdjęcia mojego super sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoomek Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Prawda jest taka, że sam musisz ocenić zużycie poszczególnych komponentów, co ew. da się jeszcze uratować, co potrzebujesz nowego i ile masz na to kasy (oraz chęci i czasu, by się bawić w odnawianie starego roweru). Wiadomo, materiały eksploatacyjne (klocki, linki, owijka itp.) w pierwszej kolejności. Pytanie jak się mają koła, czy napęd nie jest zużyty, w jakim stanie jest suport... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DostojnyKocur Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Właśnie skonczyłem się z nim bawić, koła do wyrzucenia, z tyłu szprychy się sypią, szczęki hamulcowe dobre, rame bez rdzy, ale strasznie zmordowana, już zdarłem prawie cała farbę. Kupiłem klocki, dętki i opony, jednak muszę kupić nową kierownicę, co myślisz o takiej? http://allegro.pl/kierownica-kolarzowka-i3331557341.html Mam shimano deore przód i tył nowe. Myślę, że tylko koła, kierownica i lakierowanie mi zostały + skręcenie tego do kupy. Jakie koła 27` w marę normalne cenie polecacie i kierownicę z manetkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.