Skocz do zawartości
  • 0

Problem z regulacja przedniej przerzutki

Gość Joanna

Pytanie

Gość Joanna
Napisano

Witam wszystkich:)

Od dwoch dni probuje wyregulowac przednia przerzutke bo od nowosci troche halasowal caly mechanizm (podejrzewam, ze lancuch tarl prowadnice).

Robie wszystko tak jak trzeba: lancuch na malej koronce z przodu i najwiekszej z tylu, luzna linka, dokrecam srubke tak, zeby lancuch byl oddalony od wew. strony prowadnicy o 1mm, zaciagam linke i... nie da rady przerzucic lancucha na duza koronke czyli jest gorzej niz zanim sie za to zabralam:)

Probowalam wykrecic troche srubke lub zmienic napiecie linki ale nic nie pomaga.

Macie jakis pomysl? Moge zamiescic zdjecia jesli to w czyms pomoze.

Pozdrawiam

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A nie spadła ci linka od tej przerzutki ? Nie wiem jak u Ciebie jest prowadzona ale zwroć na to uwagę. Mala zębatka z przodu, duza z tylu. Jak juz ustawisz na styk przykręcasz linkę i musi ci podnieść łańcuch. Oczywiscie manetka na 1 ?

Wysłane z mojego HTC Sensation

Gość Joanna
Napisano

A nie spadła ci linka od tej przerzutki ? Nie wiem jak u Ciebie jest prowadzona ale zwroć na to uwagę. Mala zębatka z przodu, duza z tylu. Jak juz ustawisz na styk przykręcasz linkę i musi ci podnieść łańcuch. Oczywiscie manetka na 1 ?

Wysłane z mojego HTC Sensation

Linka jest na miejscu napieta a napina sie jeszcze bardziej gdy manetka zmieniam bieg.Niestety lancuch sie nie podnosi:(

Moze ja zle manetke ustawiam zanim zaczynam regulacje? Mam dwie koronki z przodu a manetke zmieniam z 1 na 3. Moze pozycja wyjscowa powinno byc 2?

Gość Joanna
Napisano

Takie mam manetki. Gdy zmieniam bieg a lancuch sie nie podnosi to linka jest tak mocno napieta, ze gdy wrzucam na pierwotny bieg to ten maly dzyndzel jakby mial sie polamac:/

product.image.+media+images+cycling+prod

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...