Kulas32 Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Cześć wszystkim. Kupiłem nową piastę przednią Shimano Deore. Dopiero w domu zauważyłem, kręcąc ją w palcach, że kręci się gładko, ale co 1 obrót czuć przez chwilę większy opór. Byłem w sklepie, żeby wymienić na inną, niestety nie mieli już, ale sprzedawca i serwisant stwierdzili, że łożyska muszą się rozchodzić i to przejdzie. Niedrogie piasty na kulkach faktycznie tak mają, czy lepiej piastę po prostu oddać i kupić w innym sklepie? Z góry dzięki z pomoc
szybkilopez Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Nowa piasta zapewne ma nierozchodzony smar i miejscami może ciężej się obracać, ale to normalne. Trzeba pojeździć i jeśli dalej będzie miejscami przycinać to może świadczyć, że są za mocno dokręcone konusy, ale raczej jest to pierwsze czyli trzeba pojeździć i się rozejdzie po szprychach
Pidzej Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Chyba wszystkie nowe piasty Shimano są za mocno skręcone. W zasadzie pierwsze co należy zrobić to samemu ją prawidłowo skontrować
emilio3 Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Za mocno skręcona fabrycznie co czasem się zdarza lub rozjeździć moja rada, jeśli nie pomoże poluzować konusy.
Kulas32 Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Napisano 20 Czerwca 2013 Oddałem jednak tę piastę, temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.