Skocz do zawartości

[kierownica] KCNC SC Bone scandium 31,8mm 128gr. - czy wytrzyma

Flapjack

Rekomendowane odpowiedzi

Chwyty mam KCNC pianki bez przycinania...
Co do sztywności to ja wolałbym się nie wypowiadać. Ważę niecałe 70kg wiec nie będę odpowiednią osobą do wypowiadania się o sztywności, a może inaczej. Ja na sztywność nie narzekam u siebie, ale lepiej, żeby wypowiedział się jakiś cięższy biker żeby było bardziej wiarygodnie :)

• 3 tygodnie później...

Testuję tą kierownicę już kilka dni i po przycięciu do 56 cm (120g) jest i wystarczająco wytrzymała i sztywna. Może dlatego że jej nie katuje tylko jeżdżę po szosie a lubię chwytać wąsko to i obciążona mocno nie jest. 

Też kupiłem chwyty KCNC pianki i przy szerokości 56 cm jeszcze rogi się zmieściły ;] Jak dla mnie optymalna szerokość.Zysk wagowy też niezły, ponad 300 g na kierze i chwytach ;]

Edytowane przez Flapjack

Ja mogę tylko powiedzieć jak się moja SC Bone pod 25,4 zachowywała przy 58cm i wadze osobnika 60kg. Otóż była miękka. Przy mocniejszych podjazdach wyraźnie pracowała góra-dół. Pewnie model pod 31,8 jest sztywniejszy, bo i cięższy przy okazji. Pod osobę 100kg w życiu bym tej kiery nie zaproponował. Chyba, że lubisz pływać zamiast jechać :)

Edytowane przez Lumperator

• 3 miesiące temu...

Pro Koryak flat 660mm, 186g, 5 stopni (126 zł)

Ritchey WCS Flat 600, 165g, 5 stopni (145 zł)

Boplight temat Xl 600, 162g, 6 stopni (89 zł), tylko srebrna

Ogólnie szukaj kier ze stopnu 7075 w granicach 160-180, a będziesz miał spokój.

Lepiej szukać zbędnych gramów w innych miejscach. Jeśli chcesz mieć lekką i sztywną kierę

poniżej 150g, to tylko karbon.

Pro Koryak flat 660mm, 186g, 5 stopni (126 zł)

Ritchey WCS Flat 600, 165g, 5 stopni (145 zł)

Boplight temat Xl 600, 162g, 6 stopni (89 zł), tylko srebrna

Ogólnie szukaj kier ze stopnu 7075 w granicach 160-180, a będziesz miał spokój.

Lepiej szukać zbędnych gramów w innych miejscach. Jeśli chcesz mieć lekką i sztywną kierę

poniżej 150g, to tylko karbon.

Dzięki za odpowiedź.