SzczwanyLis Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Cześć, chcę przystosować wyciagnietego z piwnicy starego Rometa do kilkukilometrowych podróży do pracy. Oryginał jest bardzo niewygodny. Chciałbym kupić coś lepszego, ale w retro klimacie. Interesuje mnie kolor brązowy, ale czarny też może być jeśłi to najlepszy wybór.
cienkun Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Nie wiem ile chcesz pieniędzy wydać. Bardzo stylowe za ok. 100 zł. jest Selle Royal Ondina. Dostępne czarne i brązowe.
robertrobert1 Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Ja ci zdecydowanie proponuję siodła Brooksa. Są one w dostępne w pełnej kolorystyce oraz charakterze...tzn ze sprężynami bądż bez. http://www.brooksengland.pl/typ_siodelek.php
SzczwanyLis Napisano 19 Czerwca 2013 Autor Napisano 19 Czerwca 2013 Nie wiem ile chcesz pieniędzy wydać. Bardzo stylowe za ok. 100 zł. jest Selle Royal Ondina. Dostępne czarne i brązowe. 100 zł spoko. Wygoda pod dupą warta tyle Ja ci zdecydowanie proponuję siodła Brooksa. Są one w dostępne w pełnej kolorystyce oraz charakterze...tzn ze sprężynami bądż bez. http://www.brooksengland.pl/typ_siodelek.php Brooks piękny, ale wart więcej niż trzy takie rowery. Jak tylko na chwilę spuszczę z oka to zakoszą. Coś mniej rzucającego się w oczy potrzebuję.
robertrobert1 Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 To kup używanego Brooksa. Ja mam w swojej kolekcji 4 szt siodełek Brooksa i tylko pierwsze było nówką. Używane siodło Brooksa niczym nie odbiega od nówki. No prawie niczym, bo skóra jest już odkształcona, ale to plus. Są czasami siodełka, w których śruba regulująca naciąg skóra wyszła po za gwint. To nie problem ... 2-3 godz pracy w garażu i mamy nową śrubę z większym zakresem regulacji. PS. Nie obawiaj się kradzieży. Większość ludzi jak pomaca to siodło to się popuka w głowę a nie zakosi. Ja na swoich siodełkach BROOKSa jeżdże od ponad 11 lat zostawiając je byle gdzie i nikt mi ich nie zakosił.
cienkun Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Tylko z Brooksem jest taki problem, że to przerost formy nad treścią i układa się pod tyłkiem kilka miesięcy zanim ewentualnie zacznie być wygodne...
SzczwanyLis Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Napisano 21 Czerwca 2013 Tylko z Brooksem jest taki problem, że to przerost formy nad treścią i układa się pod tyłkiem kilka miesięcy zanim ewentualnie zacznie być wygodne... Na razie wygrywa Ondina
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.