Piotrek383 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Witam serdecznie. Tak się akurat złożyło, że potrzebuję rower MTB w cenie około 1300 zł. Używałbym go do jazdy po lesie, jednak muszę dopisać, iż nie będzie to jazda po samych ścieżkach, tylko dość często po błocie, piachu itp i oczywiście po zwykłych chodnikach, drogach i ścieżkach rowerowych Pojęcie już jako tako mam, dużo grzebię przy rowerach. Już zdążyłem się dowiedzieć, że w tej cenie króluje Kands 1300 na osprzęcie z grupy Alivio. I chyba na niego się zdecyduje. Wizualnie jest naprawdę ok. Chciałbym go w wersji z tarczówkami, wydaje mi się, że będą lepsze od V-Brake. Tutaj link: http://allegro.pl/potwor-a-nie-rower-kands-1300-dysk-alivio-i3313884001.html Potem (lub na początku ) na pewno wymienię kierownicę, sztyce i mostek... Firma ZOOM nigdy szczególnie mnie nie przekonywała Wydaje mi się, że będzie to idealny rower dla mnie, choć muszę przyznać, że rowerem jeżdżę dość ostro, tzn. czasami na kole, tu stójka, tu na przednim kolę itp - te sprawy Warto nadmienić, że używam roweru używam codziennie i jeżdżę po około 15 km (do szkoły, na wycieczki itp.) I co o nim sądzicie? Myślicie, że wystarczy? Czy może coś innego w tej cenie? Proszę o odpowiedź, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MsRIFU Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Za podobną cene możesz kupić Krossa Hexagon X6, co prawda pracuje na (tourney,acera), ale nadrabia wyglądem http://www.forumrowerowe.org/uploads/gallery/album_2572/gallery_162118_2572_126284.jpg Chociaż nie wiem czy teraz bym sie zdecydował na jego kupno ale już po ptokach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Myślę, że w tej cenie nie znajdziesz nic innego, kands 1300 to będzie dobry wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ok, dzięki za odpowiedzi A powiedzcie, tarczówki w tym Kandsie są wystarczające dobre? Hamulce (przede wszystkim przedni) to jak dla mnie bardzo ważna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abebabeuskin Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Nie wiem jak się tarczówki w tym modelu sprawują, bo mam wersję na fałkach i jest naprawdę okej. Często rower ze swojej błyszczącej ramy ma tylko skrawki, reszta przykryta błotem Jazda po lesie, pagórkowate ścieżki, błoto, piach, korzenie i 20-25km/h i jest okej jak dla mnie (rower za 1000zł i to wytrzymuje, nic nie klekocze, nic nie skrzypi). Mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Ok, dzięki za odpowiedzi A powiedzcie, tarczówki w tym Kandsie są wystarczające dobre? Hamulce (przede wszystkim przedni) to jak dla mnie bardzo ważna sprawa Hamulce to niestety mechaniki shimano, nic ciekawego, skuteczność raczej porównywalna do fałek, ale w razie czego masz koła z piastami pod tarcze więc w każdym momencie możesz zakupić jakieś hydrauliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Hamulce to niestety mechaniki shimano, nic ciekawego, skuteczność raczej porównywalna do fałek, ale w razie czego masz koła z piastami pod tarcze więc w każdym momencie możesz zakupić jakieś hydrauliki. Jezeli bedą dzialac jak dobrze wyregulowane V-Brake, to bedzie w porzadku Pozniej oczywiscie - tak jak mowisz - dokupilbym hydrauliki. dlatego tez wzialbym tą wersje kandsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.