Skocz do zawartości

[do 1300 zł] Rower MTB do normalnego użytkowania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Tak się akurat złożyło, że potrzebuję rower MTB w cenie około 1300 zł. Używałbym go do jazdy po lesie, jednak muszę dopisać, iż nie będzie to jazda po samych ścieżkach, tylko dość często po błocie, piachu itp i oczywiście po zwykłych chodnikach, drogach i ścieżkach rowerowych  :) Pojęcie już jako tako mam, dużo grzebię przy rowerach.

Już zdążyłem się dowiedzieć, że w tej cenie króluje Kands 1300 na osprzęcie z grupy Alivio. I chyba na niego się zdecyduje. Wizualnie jest naprawdę ok. Chciałbym go w wersji z tarczówkami, wydaje mi się, że będą lepsze od V-Brake. Tutaj link: http://allegro.pl/potwor-a-nie-rower-kands-1300-dysk-alivio-i3313884001.html Potem (lub na początku  :woot:) na pewno wymienię kierownicę, sztyce i mostek... Firma ZOOM nigdy szczególnie mnie nie przekonywała  :whistling:

Wydaje mi się, że będzie to idealny rower dla mnie, choć muszę przyznać, że rowerem jeżdżę dość ostro, tzn. czasami na kole, tu stójka, tu na przednim kolę itp - te sprawy  :laugh: Warto nadmienić, że używam roweru używam codziennie i jeżdżę po około 15 km (do szkoły, na wycieczki itp.)

I co o nim sądzicie? Myślicie, że wystarczy? Czy może coś innego w tej cenie?

Proszę o odpowiedź, pozdrawiam.

Nie wiem jak się tarczówki w tym modelu sprawują, bo mam wersję na fałkach i jest naprawdę okej. Często rower ze swojej błyszczącej ramy ma tylko skrawki, reszta przykryta błotem :D Jazda po lesie, pagórkowate ścieżki, błoto, piach, korzenie i 20-25km/h i jest okej jak dla mnie (rower za 1000zł i to wytrzymuje, nic nie klekocze, nic nie skrzypi). Mogę polecić.

Ok, dzięki za odpowiedzi :) A powiedzcie, tarczówki w tym Kandsie są wystarczające dobre? Hamulce (przede wszystkim przedni) to jak dla mnie bardzo ważna sprawa :P

Hamulce to niestety mechaniki shimano, nic ciekawego, skuteczność raczej porównywalna do fałek, ale w razie czego masz koła z piastami pod tarcze więc w każdym momencie możesz zakupić jakieś hydrauliki.

Hamulce to niestety mechaniki shimano, nic ciekawego, skuteczność raczej porównywalna do fałek, ale w razie czego masz koła z piastami pod tarcze więc w każdym momencie możesz zakupić jakieś hydrauliki.

Jezeli bedą dzialac jak dobrze wyregulowane V-Brake, to bedzie w porzadku :) Pozniej oczywiscie - tak jak mowisz - dokupilbym hydrauliki. dlatego tez wzialbym tą wersje kandsa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...