AtomXB Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Witam, otóż mam mały problem gdy rower mi przywiózł kurier rozpakowałem go i przypadkowo wcisnąłem klamkę od hamulca bez tarczy w środku i ogólnie opony na dodatek rower był postawiony na siedzeniu i kierownicy czyli o 180 stopni. I klocki były tak lekko wciśnięte w siebie zadzwoniłem do serwisu sklepu i powiedział mi Pan ,że albo się zapowietrzyły albo zacisły i można to rozpoznać przez to aby klocki jakimś cienkim " czymś " rozepchać . Tak więc zrobiłem no i się rozepchały tak jak powinny " chyba " Wsadziłem tarczę pchałem koło to tak lekko ocierało " było wyraźnie słychać " Chwilkę jeszcze raz kręciłem kołem i pisk przestawał być po chwili pojechałem się przejechać no i już nie piszczy tylko tak lekko ociera co robić Moje hamulce : HAYES Dyno Sport Hydraulic Disc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Poprostu ustaw prawidłowo zacisk względem tarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Hamują?Zapowietrzone by nie hamowały. Wyreguluj zacisk jak kolega stwierdził i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 mam te same hamulce, przy fabrycznych klockach organicznych delikatne obcieranie dało się słyszeć przez pierwsze 10km - niezbyt szybka jazda i częste hamowanie. proponuję Ci dotrzeć hamulce, jak już będą naprawdę hamować ( o ile to hamowaniem można nazwać ) to wtedy słuchaj czy coś obciera...obstawiam że przestanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AtomXB Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 mam te same hamulce, przy fabrycznych klockach organicznych delikatne obcieranie dało się słyszeć przez pierwsze 10km - niezbyt szybka jazda i częste hamowanie. proponuję Ci dotrzeć hamulce, jak już będą naprawdę hamować ( o ile to hamowaniem można nazwać ) to wtedy słuchaj czy coś obciera...obstawiam że przestanie MASZ TE SAME HAMULCE !? Napisz mi na gadu gadu : 20876367 bardzo ważne !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Hamują? Zapowietrzone by nie hamowały. To zależy jak bardzo zapowietrzone, ja miałem zapowietrzone klamke ciągle miałem twarda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszooo Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 jeszcze może być opcja, że koło trzeba poprawniej wmontować. miałem tak przy wymianie opony, 1mm krzywiej i tarcza obcierała :-p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.