morfish Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Chętnie odkupię papierową mapę Rowerowa Kraina. Może ktoś z okolic Szklarskiej albo Świeradowa ma nadliczbowy egzemplarz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ją można dostać z tego co widzę w Szklarskiej w punkcie informacji tak? http://www.rowerowakraina.com/index1.php?zmiennamenu=aktualnosci tutaj tak piszą Też by mi się przydała, jakbym był przy okazji, to bym tam zajechał i zapytał, o 2 egzemplarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 18 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 No własnie morfish - przecież to wydawnictwo jest darmowe.A jeśli już niedostępne, to na tej stronce, w zakładce trasy do ściągnięcia są mapy. Dobra drukarnia, laminat i mapa gotowa http://www.rowerowakraina.com/trasy/grafika/mapaduza.jpghttp://www.rowerowakraina.com/index1.php?zmiennamenu=info_trasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfish Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Widzę, że Panowie nie doceniają zapobiegliwości narodu. W zeszłym roku miałem taką wypożyczoną w recepcji schroniska. Od tamtej pory średnio co miesiąc dzwonię albo mailuje do IT szklarska. W kwietniu JESZCZE nie było. Zapytałem, czy mogę przelać kaskę na znaczek i kopertę, żeby ją mieć na pewno. Niestety, wydawnictwo darmowe i nie mogą tak zrobić, bo przepis-srepis, nie wnikałem. Dzisiaj dzwoniłem - mapa się już rozeszła, będzie dodruk, ale - uwaga - pod koniec września. Dobrze, że są darmowe mapy, ale jeszcze lepiej gdyby ktoś dawał po sztuce na twarz, bo coś mi mówi, że zgodnie z zasadą 'jak za darmo to wezmę tyle, że mi kręgosłup jęknie' te skądinąd pożyteczne mapy się teraz walają po melinach i sławojkach... @adhed - widzę, że daleko nie masz. Jakby się coś pod ladą uchowało, to pamiętaj o mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ale Tobie zależy na samych mapach tak? To są też inne wydawnictwa - w okolicy w każdym miasteczku chyba znajdziesz jakieś różne mapy typu "Góry Izerskie" itp i praktycznie jest na nich to samo Powiem Ci że teraz przeglądam moją "Mirsk. Góry Izerskie" od jeleniogórskiego wydawnictwa PLAN i ma o wiele więcej szczegółów od tych mapek ze screenów wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfish Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Tak, zależy mi na tej konkretnej. Jest prosta, czytelna, ma zaznaczone trasy, które mnie interesują. Jedyny minus to brak dostępności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greiffenberger Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Mam taką mapkę w domu Lekko używana - super ciekawa nie jest w porównaniu do dzisiejszych map - np Góry Izerskie - najnowsze wydanie chyba z 2012 r - mapa zgodna z GPSem, opisane nawet najmniejsze ścieżki i nieznane atrakcje turystyczne http://www.nokaut.pl/ksiazki/gory-izerskie-mapa-turystyczna-1-25-000-izery.html Polecam, obecnie najlepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Jeżeli posiadasz smartfona możesz się poratować lub całkowicie zastąpić mapy papierowe mapami cyfrowymi. Mapy UMP lub OpenStreetMap są moim zdaniem bardzo dokładne, a znajdą się pewnie koledzy co widzieli jeszcze dokładniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Na jakimś spocie reklamowym, widziałem, że laska trzymała mapę singletrack'ów świeradowskich. Widział ktoś coś takiego? Obszedłem w Świeradowie wszystkie sklepiki i recepcje - nie znalazłem. IT oczywiście była zamknięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Może jest do kupienia w Singltrek Centrum. Ja polecam mapy Comfort! map. Właśnie otrzymałem mapę Karkonoszy i jest ekstra, laminowana, dobrej jakości, wszystko widać i super się składa http://www.e-map.pl/index.php?map=164&EMAPCLI=jvi7eeqvb4864avuefdle4kjr0 na aros.pl kupiłem za 10zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apaula Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Oprócz różnych map turystycznych Karkonoszy i Gór Izerskich, tak jak wspomniał adhed, świetnie się nadających, jest też mapa rowerowa przedstawiająca Sudety Zachodnie wyd. Plan w skali 1:50 000 obejmująca Karkonosze i Izery ze szlakami rowerowymi zaznaczonymi grubiej. Dodatkowo okolice Szklarskiej Poręby (od Orla po Śmielec i Piechowice) są w skali 1:25 000. http://www.ksiegarniamapnik.pl/mapnik/shop/52-812-0-Jelenia-Gora-i-okolice---Sudety-Zachodnie-1-50-000-mapa-rowerowa--Trasy-rowerowe-okolic-Szklarskiej-Poreby-1-25-000.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieniol Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Na jakimś spocie reklamowym, widziałem, że laska trzymała mapę singletrack'ów świeradowskich. Widział ktoś coś takiego? Obszedłem w Świeradowie wszystkie sklepiki i recepcje - nie znalazłem. IT oczywiście była zamknięta. Mapki Singletracków są zazwyczaj dostępne w Centrum. Są to te same mapy które są dostępne na stronie w pdf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 W singltrek centrum w Czechach są za friko Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.