komtur88 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Witam, Mam pewien problem. Zacina mi się linka przy próbie odblokowania amortyzatora. Cała sytuacja wygląda dość dziwnie ponieważ na „postoju” wszystko działa cycuś. Wystarczy nacisnąć przycisk manetki i blokada jest natychmiast zwolniona. Problem pojawia się podczas jazdy. Blokować można ale już z odblokowaniem są problemy manetka się nie otworzy a jak już to trzeba wpychać linkę. Mam pytanie czy to jest problem z linką, czy może coś z amorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Może po prostu rozkręć obudowę i zobacz, a nie zadajesz trywialne pytania. Coś mi się wydaje, że rozwiązanie będzie banalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Naciagnij linke, powinno pomoc ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komtur88 Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Może po prostu rozkręć obudowę i zobacz, a nie zadajesz trywialne pytania Na to już sam wpadłem i obudowę też rozkręciłem a i z linką kombinowałem. A ja zadałem tylko pytanie czy to są objawy linki czy może coś z amorem. Trywialne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Moja reba też się tak zachowuje, to jest normalne. Jeżeli pod pokrętłem jest czysto to wina leży w tłumiku, w nim jest zbyt słabo naciągnięta sprężyna. U mnie po naciągnięciu jej jest trochę lepiej ale i tak nie odbija zawsze. Zrób test podczas jazdy jak nie chce się odblokować blokada podrzuć koło przednie do góry, jak odbije blokada to jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 To normalne, u mnie też tak było jak u grona innych użytkowników RSa z Poplockiem. U mnie problem ustał po zeszlifowaniu jakieś 0.5-0.8mm opaski trzymającej pancerz. Inny naciągają sprężynę lub ja wymieniają na mocniejszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paszczaq Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Potwierdzam - Reba 2012 - po zablokowaniu i odblokowaniu nie chce odbijać, ale wystarczą wyboje czy jakieś wymuszone ugięcie amorka czy telepnięcie a manetka robi pyk i jest gites. No worries Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Ten sam przypadek u mnie czasami żeby odblokować widelec muszę podrzucić przednie koło, widocznie nacisk użytkownika sprawia że ciśnienie oleju trzyma blokadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komtur88 Napisano 19 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 No i teraz to wiem na czym stoję. Panowie dzięki za konkretną odpowiedź Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
justhe Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Można też tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Genialne w swojej prostocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 W pierwszym filmiku polecił bym gościowi jeszcze sobie pancerz wkoło butów zapląta, na pewno pomoże Co do drugiego, dobre, tanie i skuteczne. Ja powiedzmy mam coś jak by podobnego, gdyż mam blokadę na tył razem z przednią i mam dodatkową sprężynę. Ale po mojej modyfikacji sama przednia działa zadziwiająco dobrze Mogę też polecić zdjąć kółko blokady. U mnie po 2 czy 3 sezonach niezły bigos tam był wyczyścić i nasmarować, na pewno nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi