Piotrek83 Napisano 10 Maja 2006 Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Hi ! Chciałem was prosic o rade w sprawie długości suportu. Mam korbe Deore 2006 M540, przednią przerzutke bede miał deore M511 lub jakiś nowy LX/XT down swing. Rama to giant rainer. I teraz szukam suportu tylko nie wiem jaką dlugośc wybrac wiec prosze o porade znawców tematu. Z góry dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaltoman Napisano 10 Maja 2006 Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Teria mówi, że długość osi suport powinna być taka, żeby po założeniu korby środkowa tarcza tejże była w linii ze środkowymi trybami kasetki. Jak to ustalić? Tego niestety nie wiem, może motodą przymiarki. Niech się jakiś wymiatacz wypowie na ten temat. Nie zapomnij także o szerokości gwintu i mufy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mischa Napisano 11 Maja 2006 Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 ten temat już był...jest nawet przyklejony post o podobnej treści...sprawdź najlepiej jak długie są suporty deore..a szerokość dobierasz pod ramę - a dokładnie pod szerokość mufy( 68 lub 73) a długość to pewnie 113 lub 118 ...zapytaj u dystrybutora z jaka dlugoscia suportu pracuje ta korba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek83 Napisano 11 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Dzięki za odpowiedzi. No ja wiem jak sie sprawdza długośc tylko ze w tym problem że jeszcze suportu nie mam. Wiem takze ze potrzebuje suport 68mm tylko teraz nie wiem jaki rozstaw osi 113 czy 118. A przednia przerzutka to jednak Deore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 11 Maja 2006 Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Do 540 z 2005 roku był suport 118mm. Jeżeli chodzi o rocznik 2006 najlepiej zapytaj eksperta -> www.arnik.freshsite.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.