Skocz do zawartości

[suport] jaka długośc ?

Piotrek83

Rekomendowane odpowiedzi

Hi !

Chciałem was prosic o rade w sprawie długości suportu. Mam korbe Deore 2006 M540, przednią przerzutke bede miał deore M511 lub jakiś nowy LX/XT down swing. Rama to giant rainer. I teraz szukam suportu tylko nie wiem jaką dlugośc wybrac wiec prosze o porade znawców tematu. :)

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Teria mówi, że długość osi suport powinna być taka, żeby po założeniu korby środkowa tarcza tejże była w linii ze środkowymi trybami kasetki. Jak to ustalić? Tego niestety nie wiem, może motodą przymiarki. Niech się jakiś wymiatacz wypowie na ten temat. Nie zapomnij także o szerokości gwintu i mufy.

ten temat już był...jest nawet przyklejony post o podobnej treści...sprawdź najlepiej jak długie są suporty deore..a szerokość dobierasz pod ramę - a dokładnie pod szerokość mufy( 68 lub 73) a długość to pewnie 113 lub 118 ...zapytaj u dystrybutora z jaka dlugoscia suportu pracuje ta korba

Dzięki za odpowiedzi. No ja wiem jak sie sprawdza długośc tylko ze w tym problem że jeszcze suportu nie mam. Wiem takze ze potrzebuje suport 68mm tylko teraz nie wiem jaki rozstaw osi 113 czy 118. A przednia przerzutka to jednak Deore.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...