Skocz do zawartości

[Klamka]Avid code

skubany3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 
Kolega posiada hamulce avid code 2010 r. Od wczoraj ja posiadam jego rower i dziś dziwnym cudem jest problem z hamulcem przednim , bardziej z klamką . Niby to wygląda na regulację odległości klamki aby pasowała do palca , wszystko było ładnie ustawione tylko dziś tak nagle straciła swoją pozycję i jest wypchnięta maxa wygląda to prawie jak by tłoczek wypał czy co ... Kminiliśmy z kumpel oco chodzi bo hamulce nawet nie dotarte a tu takie coś sie stało ... Gdy naciska sie klamkę to nie jest taki płynny ruch tylko wygląda to tak ze , naciśnie sie klamkę i ide ładnie ale nagle sie zatrzyma a jak przyciśnie sie trochę to jak by tłoczek wpadł w swoje miejsce i idze dalej płynnie a hebel działa i nie poci sie wg . Czy ktoś może wie oco chodzi ? Mogę dodać w miedzy czasie fotki albo opisać to lepiej na życzenie . Pozdrawiam 

Własnie ta pozycja występuje w elixir a tu nie zabardzo sie dawało ... Ktoś musiał tą klamkę ustawić w tej pozycji bo dziś po obserwacji z kolegą zobaczyliśmy ze to juz wina regulacji i trzeba to rozebrać . Chyba ze jest inne wyjście ... Bawiłem sie pozycją serwisową w elixir ale klamka wracała do swojej pozycji a tu jak ktoś tak zrobił to juz nie wróciła ... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...