skubany3 Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Witam, Kolega posiada hamulce avid code 2010 r. Od wczoraj ja posiadam jego rower i dziś dziwnym cudem jest problem z hamulcem przednim , bardziej z klamką . Niby to wygląda na regulację odległości klamki aby pasowała do palca , wszystko było ładnie ustawione tylko dziś tak nagle straciła swoją pozycję i jest wypchnięta maxa wygląda to prawie jak by tłoczek wypał czy co ... Kminiliśmy z kumpel oco chodzi bo hamulce nawet nie dotarte a tu takie coś sie stało ... Gdy naciska sie klamkę to nie jest taki płynny ruch tylko wygląda to tak ze , naciśnie sie klamkę i ide ładnie ale nagle sie zatrzyma a jak przyciśnie sie trochę to jak by tłoczek wpadł w swoje miejsce i idze dalej płynnie a hebel działa i nie poci sie wg . Czy ktoś może wie oco chodzi ? Mogę dodać w miedzy czasie fotki albo opisać to lepiej na życzenie . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 W hamulcach Avida to raczej nic nadzwyczajnego ze na sam widok ulegają biodegradacji , pokaz jak to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Może chodzi o pozycję serwisową, oddalającą klamkę od kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skubany3 Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Własnie ta pozycja występuje w elixir a tu nie zabardzo sie dawało ... Ktoś musiał tą klamkę ustawić w tej pozycji bo dziś po obserwacji z kolegą zobaczyliśmy ze to juz wina regulacji i trzeba to rozebrać . Chyba ze jest inne wyjście ... Bawiłem sie pozycją serwisową w elixir ale klamka wracała do swojej pozycji a tu jak ktoś tak zrobił to juz nie wróciła ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.