Skocz do zawartości

[rower] Giant Terrago V czy Kross Level A4?

Brunek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siodełko wg. mnie jest z wyglądu dużo gorsze niż w Krossie Level A4 i Unibike Flite (na nim tylko śmigałem). Jest jakieś takie duże, profesjonalne są dużo mniejsze i smukłe/wydłużone.

Zeby siodelko ocenic to trzeba na nim usiasc i zrobic troche kilometrow. Sam wyglad nic nie mowi :excl:

Napisano

Siodełko wg. mnie jest z wyglądu dużo gorsze niż w Krossie Level A4 i Unibike Flite (na nim tylko śmigałem).

tak jak przedmówca napisał trzeba pojeździć trochę żeby stwierdzić które siodelko jest lepsze. To z A4 jest spoko, tyłek mnie tylko w pierwszy dzień bolał, teraz jest spoko, a nie jeżdżę na razie z żadnymi pampersami.

Co do twojego problemu z wyborem, to bierz GIANTa, jak nie mozesz zobaczyć A4 to się nie zastanawiaj,

Gość goldie
Napisano

najlepsze to sa te siodelka oldschoolowe - takie stare na sprezynach - tego nikt nie zajedzie... tylko niestety pokryte sa jakims plastiko-skajem, co moze powodowac przegrzewanie sie pośladów hehehehe :blink:

Napisano

Na Mazovii MTB widziałem dużo Krossów (większość A4, kilka A6)...o ile rowery prezentowały klasę umiarkowaną to ludzie na nich już nie. Nie wiem skąd Kross bierze ludzi do teamu ale miałem wrażenie że z łapanki ulicznej. Większość miała nadwagę i to dużą a nie było kategorii dla "puszystych", po za tym na przejeździe przez maratonem większość kraks było z ich udzialem...nie umiejętne prowadzenie roweru? i na maraton :lol:

W innym topicu napisałem

Wczoraj pojeździłem sobie troszkę wokół Podkowy Leśnej 45 km (las blisko domu)

Spotkałem jakiegoś nieodpowiedzialnego leszcza

Nie zakumał "moja lewa" i zajechał mi drogę tak, że omal drzewa nie zaliczyłem

Później krzyczę moja prawa i mi cep z prawej zajeżdża ;)

w końcu gówniarza wyprzedziłem :D

Jechał na krossie Level A6

koleś był w ubranku teamowym, siodełko ustawione nisko by nóżkami do ziemi sięgnąć :huh:

w trampiszonach jakichś :lol: do tego ze sporą nadwagą większą ode mnie :blush:

Jak tak wygląda cały Kross Team to szczerze współczuję firmie.

SAME PROFESJONALISTY

Zresztą gdzieś czytałem, że mieli najwięcej wywrotek i kolizji na maratonach w Otwocku :blink:

Rozmawiałem dziś z tym gościem co go spotkałem Między Podkową a Milanówkiem

Rower + całe teamowe ubrako kupił w takiej dziwnej promocji za 1300 zł musiał udowodnić że już startował w jakiś zawodach, w jego wypadku były to biegi przełajowe w zawodach międzyszkolnych- wystarczyło

Musiał również podpisać cyrograf że będzie startował w marathonach.

Teraz już wiem jak wyglądała łapanka do Kross Teamu :lol:

Napisano

Teraz już wiem jak wyglądała łapanka do Kross Teamu :lol:

no cóż od czegoś muszą zacząć he he he, sie goście poobijają, płuca zostawią na trasie to sami zrezygnują, i sie zrobił przesiew naturalny, albo się naturalnie sami zajadą :D

ee a może mnie z moim brzucholem wezmą do teamu?

przygotowanie mam, co tydzień biegam po markecie ze 2 godziny z moja lubą, i jakoś daje rade ;)

Napisano

przygotowanie mam, co tydzień biegam po markecie ze 2 godziny z moja lubą, i jakoś daje rade ;)

:blush: :lol: :lol: :lol:

też tak mam UWIIIEEEEELBIIIAAAAM zakupy :angry:

Robię wszystko by nie jechać do marketu

Całe szczęście żona ma prawko i sama może tam pojechać :blink:

Koniec OT w ostatnim Magazynie Rowerowym był tesat rowerów do 2600 zł i był i Kross Level A6 i Giant Terrago

Generalnie zgadzam się z wynikami tego testu no może z drobnymi wyjątkami :D

Napisano

Koniec OT w ostatnim Magazynie Rowerowym był tesat rowerów do 2600 zł i był i Kross Level A6 i Giant Terrago

Generalnie zgadzam się z wynikami tego testu no może z drobnymi wyjątkami :P

no właśnie, niech sie koledzy udadzą do postudiowania lektury. W końcu to niby fachowcy, obiektywnie testowali, a nie takie leszcze jak my.

A propo's Magazynu Rowerowego to się zawiodłem. Na okładce jest zapowiedź artykułu "rowerzystki", ja myśłałem ze jakieś zdjęcia np. topless będa na baikach :eek: , a tu kicha, eeee ;)

Napisano

amoniak dzięki za namiar na Magazyn Rowerowy. Pojadę do Empiku poszukać, bo chętnie zapoznam się

z tym testem :)

Wracając do tematu, ostatnio miałem trochę pracy (strasznie szybko lecą te dni) jak na razie jeszcze nie zdecydowałem się na nic konkretnego. Nawet wybierałem się do Wawki obejrzeć A4 (ale wyżej wspomnianego braku czasu) musiałem to odłożyć.

Oczywiście jak dokonam tego ważnego zakupu dam znać :) Wrzuce fotki itd.

• 3 lata później...
Napisano

Ja pozwole sie nie do końca zgodzić. Rower kupiłem niedawno (KROSS Level A2 XT Export,rama z 2009 roku, alu 7005) dałem za niego 1599zł. Kolega za 2100zł kupił Gianta (modelu nie pamietam, sezon 09) i musze stwierdzić że za te 500zł róznicy spodziewałem się roweru o wiele lepszego. Kross ma zdecydowanie lepszy stosunek jakości do ceny od Gianta i innych bardziej cenionych marek (to nie jest tylko moja opinia), czesci są przynajmniej o klase lepsze. Poza tym Giant jest o 0,5kg cięższy a rama z gorszego stopu aluminium. Możecie uwazac moja opinie za subiektywną jednak to nie jest tylko moje zdanie. Mi naklejka KROSS na ramie nie przeszkadza, cenie niezawodnosc i jakość wykonania a do tej (prócz montażu) nie mam zastrzezeń. To tyle z mojej strony:) Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...