Skocz do zawartości

[licznik] Sigma BC 1200 wirless

mrosporek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam licznik jak w temacie ( http://www.dandybike.com/en/bike-computer-sigma-baseline-bc-1200-plus-en.html ). Kilka razy zdarzyło mi się ze stracił zasięg wcześniej ale było to bardzo rzadko. Ostatnio jechałem i co chwile się wyłączał dziś to samo. tzn nie wyłączał sam licznik ale cały czas pokazywał wszystko jakbym w miejscu stał po czym jakiś czas pokazywał predkość itp i znowu spał. Jakiś pomysł dlaczego ? Bateria ? Ma przejechane ok 40h

Bateria: sony c32032 3V

ps. jak zakręcę kołem to słychać jak nadajnik pyka więc chyba jest ustawiony dobrze ?

Napisano

Mam podobny licznik Sigmy także bezprzewodowy i mialem taki sam problem. W moim przypadku wystarczyło wyścić wszystkie cześci bo były dosc zasyfione. Mi sie to przytrafiło po ponad roku. na pewno powodem niejest bateria bo sigma akurat daje dość dobre baterie.

Przeczyść wszytko załóż na nowo i zobacz czy działa.

Napisano

Mam podobny licznik Sigmy także bezprzewodowy i mialem taki sam problem. W moim przypadku wystarczyło wyścić wszystkie cześci bo były dosc zasyfione. Mi sie to przytrafiło po ponad roku. na pewno powodem niejest bateria bo sigma akurat daje dość dobre baterie.

Przeczyść wszytko załóż na nowo i zobacz czy działa.

No właśnie wsadziłem baterie nową i dziś to samo. Początek ok wjechałem na drogagdzie dosyć telepie i padł.

Ok wyczyszcze. A mógłbyś wrzucić zdjęcie na jakiej wysokości go masz zamontowany ?

Napisano

Cześć. Mam dwa liczniki bezprzewodowe sigmy, 1009 i 2209, 1200 miałem kilka lat temu. We wszystkich bezprzewodówkach problem może być ten sam, jak jeździsz po nierównościach i masz nadajnik [to coś na widelcu] zamontowane na gumkę, zwyczajnie może się poruszyć tak, że odległość od magnesu będzie za duża. Zdarza się, natomiast baterii też wykluczyć nie można. Miałem taki przypadek, że w nie działał mi pulsometr w 2209, pomimo używania go zaledwie około 15 godzin. Baterie wymienione i nadal nie działa, okazało się, że w liczniku były za słabe, chociaż tam nawet kontrast nie spadł! Także sprawdzenie nadajnika, jak to nie pomoże to obie baterie.

Brud, błoto i deszcz nie powinny mieć wpływu, ja się z tym przynajmniej nigdy nie spotkałem :)

Napisano

Cześć. Mam dwa liczniki bezprzewodowe sigmy, 1009 i 2209, 1200 miałem kilka lat temu. We wszystkich bezprzewodówkach problem może być ten sam, jak jeździsz po nierównościach i masz nadajnik [to coś na widelcu] zamontowane na gumkę, zwyczajnie może się poruszyć tak, że odległość od magnesu będzie za duża. Zdarza się, natomiast baterii też wykluczyć nie można. Miałem taki przypadek, że w nie działał mi pulsometr w 2209, pomimo używania go zaledwie około 15 godzin. Baterie wymienione i nadal nie działa, okazało się, że w liczniku były za słabe, chociaż tam nawet kontrast nie spadł! Także sprawdzenie nadajnika, jak to nie pomoże to obie baterie.

Brud, błoto i deszcz nie powinny mieć wpływu, ja się z tym przynajmniej nigdy nie spotkałem :)

Witaj.

Więc tak:

1. Baterie specjalnie 2 kupiłem bo tak myślałem że może w liczniku też pada. Wczoraj na chwile wyskoczylem jakies 15km cały czas bez 1 awarii działał. Dziś 40km zmierzył chyba 3

2. Właśnie nie zmienia sie odległość bo dalej jest stuk co obrot magnesu i zapala sie lampka na dole więc raczej go łapie.

3. No właśnie tam specjalnie błota nie ma bo go ostatnio przetarłem może jedynie sie zapylil i tyle zobaczymy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...