Jachu121 Napisano 17 Czerwca 2013 Napisano 17 Czerwca 2013 Witam, przyszedł czas na zmianę opon w moim Krossie level a2. Trochę poczytałem i jestem prawie przekonany do opon Geax, jak w temacie. Głównie jeżdzę po mieście, ale chciałbym być też przygotowany na wypadek wyjazdu w teren. Najbardziej zależy mi na wytrzymałości, no i wiadomo porządnej przyczepności, ale to w dalszej kolejności. Saguaro wydają się być najsensowniejsze, ale czy na pewno? I jeszcze jedno. Lepiej wziąć 2.0 czy 2.2? Jakie są główne różnice? Czy 2.2 będą bez większych problemów "współpracować" z obręczami, jeśli teraz mam zamontowane 2.1? Orientuje się ktoś, gdzie można w Poznaniu dostać te opony w wersji 26", drut?
shortee Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 Jak głównie na asfalt i miasto to szkoda tych opon. Jeśli chodzi o rozmiary: a ) jeżeli jesteś w kategorii półśmieszniepapierkowej to 2.0 b ) jeżeli przekraczasz kategorię średnią warto pomyśleć o wersji 2.2. Dwu calówka też będzie dawać radę ale kosztem komfortu. Nie ma sensu przepłacać, za zwijki, chyba ze chcesz poprawić EGO. Opona godna polecenia, ale szkoda jej na miasto.
kporys Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 Opony widziałem w Decathlonie, przynajmniej w Wałbrzychu ed. Wersja 2.0
Jachu121 Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Napisano 18 Czerwca 2013 @shortee Wiem, że one są głównie w teren, ale zainteresował mnie fakt że są bardzo wytrzymałe i wolno się ścierają. A że za miasto też czasem jeżdżę to była by druga korzyść. A jeśli tych trochę szkoda, to czy mógłby ktoś polecić jakieś inne oponki z taką specyfikacją o jaką mi chodzi? Wytrzymałość stawiam na pierwszym miejscu. Fajnie jakby były tańsze.
shortee Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 Właśnie szkoda, że Smart Samy nie są tanie, a też o nich teraz pomyślałem. Wszędobylskie Race Kingi? Też się sprawdzają, chociaż ludziom coś się z nimi dzieje. Mi śmigały aż miło.
kporys Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 http://allegro.pl/opona-schwalbe-smart-sam-performance-26x2-10-dc-bs-i3303950092.html Drogie też nie są
shortee Napisano 18 Czerwca 2013 Napisano 18 Czerwca 2013 Racja, zapomniałem o wersji Performance. To ta opona faktycznie może być jedną z najlepszych opcji.
Jachu121 Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Napisano 18 Czerwca 2013 Dobra jednak postawiłem na Schwalbe Ze względu na częstotliwość miejskich przejazdów będzie chyba dla mnie lepsza od Saguaro. Dzięki wszystkim za pomoc.
GhOsTwrc Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Na komplecie Saguaro tez uda sie jezdac sporo po asfalcie wykrecic ok 6000-7000 km , ale na schalbe nawet i 15000 km.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.