bociek28 Napisano 17 Czerwca 2013 Napisano 17 Czerwca 2013 Witam Chialbym nabyć urządzenie dosyć uniwersalne w kwocie ok 1700. Teraz jakie są moje oczekiwania, chciałbym aby sprawdzało sie jako nawigacja gps na rower ( czyli wyznaczanie trasy i prowadzenie), jako tracker rejestrujacy trasy, a także co najważniejsze i tyczące się uniwersalności to możliwość korzystania także przy uprawianiu takich dyscyplin jak bieganie oraz chodzenie po górach ( i w tym wypadku miło by było gdyby można wgrać mapy topograficzne gdzie poznaczone sa szlaki turystyczne ) w ostatnim przypadku czyli gór super sprawom była by mozliwość nawigowania jak i rejestrowania. Nie wiem który garmin ma takie możliwości czy edge 800 czy 510 czy moze jeszcze inny model.
MikeSkywalker Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 Może turystyczny a nie stricte rowery Gpsmap 62? Korzysta się z niego bardzo przyjemnie ale na razie używam nie swojego i jedynie na szlakach pieszych także sam myślę co kupić na rower. Jednak jak szukasz uniwersalnego GPS to albo wspomniana seria albo coś dotykowego jeśli korzystanie z takiego Ci nie przeszkadza.
hassanbey Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Zakupiłem ostatnio Garmina Dakota 20 za 650,- (bez map) GPS ma wszystkie funkcjonalności które wymieniłeś Jak na razie jestem z niego ogromnie zadowolony. Mały, poręczny na baterie paluszki, do 20h trackowania non-stop. GPS`y typowe na rower mają parę dodatkowych funkcji za które moim zdaniem nie warto dopłacać. Map jest cała masa i to za darmo !!! Ostatnio znalazłem sztabówki z pokryciem całej Polski Fajny projekt powstał na bazie map z openstreetmap.org Zajrzyj na stronę Garmin.osmapa.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.