Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem posiadaczem amortyzatora przedniego rock shox judy xc. Amortyzator przez kilka lat leżał i nie był używany. Chcę go ponownie używać, jak mam go oczyścić? Ile wlać oleju? Jaki wlać olej (jaka cena orientacyjnie)? itp. chodzi mi o podstawowe czynności aby można było doprowadzić go do porządku i bezpiecznie używać. :)

Nie wiem czy to akurat twój rocznik ale może coś pomoże:

http://my-sport.spb.ru/manual_1/2002%20judy%20air%20assist%20service%20guide.pdf

Pozdrawiam

Dzięki za odp, lecz to jest chyba inny rocznik nie znam się na tym za bardzo, załączam zdjęcie. Chciałbym usłyszeć kilka słów od kogos kto uzytkujępost-166097-0-47700500-1371559550_thumb.jpg takie sprzęt bądź się na tym doskonale zna, zobaczyć jak to wygląda w praktyce...

A to było od razu pisać, że to jest Judy TT! 

On nie ma w środku oleju. Zdejmujesz golenie dolne, czyścisz co się da, możesz rozebrać zawartość lewej i prawej strony, ale w przypadku strony bez sprężyny nie ma to sensu (tam gdzie jest zaślepka). Potem wybranym przez Ciebie smarem do widelców smarujesz od środka uszczelki i ślizgi i wkładasz. Jeśli bardzo chcesz, to możesz przed dokręceniem wlać w dolne golenie trochę gęstego oleju, 10-20W, tak jak do Reby. Tyle.

A to było od razu pisać, że to jest Judy TT! 

On nie ma w środku oleju. Zdejmujesz golenie dolne, czyścisz co się da, możesz rozebrać zawartość lewej i prawej strony, ale w przypadku strony bez sprężyny nie ma to sensu (tam gdzie jest zaślepka). Potem wybranym przez Ciebie smarem do widelców smarujesz od środka uszczelki i ślizgi i wkładasz. Jeśli bardzo chcesz, to możesz przed dokręceniem wlać w dolne golenie trochę gęstego oleju, 10-20W, tak jak do Reby. Tyle.

To jest judy xc, na załączonym zdjęciu 2 posty wyżej widać to dokładnie ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...