Skocz do zawartości

[Amortyzator] Zablokowany amortyzator

w81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem po dłuższym nie używaniu roweru przestał mi amortyzator działać Suntour SF10-XCM tzn. jest wyciągnięty na maksa i nie chce się chować. Wcześniej normalnie działał tzn w zeszłym sezonie. Myślałem ,że z czasem się rozrusza zrobiłem wczoraj 60km ale amor tak jak by był cały czas zablokowany. W czym może by problem???

• Mod Team

Jeżeli owy widelec ma blokadę skoku mogła sie zaciąć w pozycji zablokowanej. Jeżeli nie ma to no cóż ... trzeba go rozebrać i wyczyścić, nasmarować i poskładać. A jak dalej za twardo wyjąc jedną sprężynę, bo w podstawowej wersji o ile sie nie myślę są 2.

rower ma hamulce hydrauliczne. Też zastanawiałem się nad jakimś używanym amortyzatorem. Czyli z SUNTOUR będę szukał epicon albo  raidon ,a z ROCK SHOX to na jakie modele zwracać uwagę.

• Mod Team

Maniek jest spoko, ale używka, tora to kloc ale pancerny ( ale tej wersji bym nie brał) a epicon, no cóż, powietrzny, w mairę lekki, i dobrze pracujący widelec. Będziesz waść zadowolony.

Posty można edytować do chyba 10 czy 15 min po ich napisaniu tylko.

koledzy i znowu problem. Zabrałem się dziś za montaż amora ale problem się pojawił przy mocowaniu hamulca potrzebny adapter tylko nie wiem jaki ???

Moje hamulce to Shimano BRM486 ,a amortyzator to EPICON model  z 2011r.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...