w81 Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Witam mam taki problem po dłuższym nie używaniu roweru przestał mi amortyzator działać Suntour SF10-XCM tzn. jest wyciągnięty na maksa i nie chce się chować. Wcześniej normalnie działał tzn w zeszłym sezonie. Myślałem ,że z czasem się rozrusza zrobiłem wczoraj 60km ale amor tak jak by był cały czas zablokowany. W czym może by problem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Jeżeli owy widelec ma blokadę skoku mogła sie zaciąć w pozycji zablokowanej. Jeżeli nie ma to no cóż ... trzeba go rozebrać i wyczyścić, nasmarować i poskładać. A jak dalej za twardo wyjąc jedną sprężynę, bo w podstawowej wersji o ile sie nie myślę są 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w81 Napisano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 2i regulaminu ma blokade skoku. Czyli jak się za to zabrać tzn. za tą blokadę (jak ją odwiesić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Jeżeli dźwignia jest ok to będzie problem bo to jest nierozbieralne. To szczelnie zamknięty kartridż lejowy i jego rozebranie może równać sie z uszkodzeniem i nie możliwością złożenia tego z powrotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w81 Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Czyli wiąże się to raczej z zakupem nowego amortyzatora?. Więc jeśli już muszę kupić nowy amortyzator to co polecacie do 600zł ,mój styl jazdy to XC ,a rower to TREK 4500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 SR Suntour Epicon Chyba, że masz Vłki, to wtedy sprawa się komplikuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koristo Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 epicon. raidion albo jakąš używkę rock shox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w81 Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 rower ma hamulce hydrauliczne. Też zastanawiałem się nad jakimś używanym amortyzatorem. Czyli z SUNTOUR będę szukał epicon albo raidon ,a z ROCK SHOX to na jakie modele zwracać uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koristo Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 recon gold. reba. ewentualnie tora/sid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 DO 600 zł kupisz nowego epicona z manetką. Na coś lepszego, używanego ... no różnie może być, trzeba polować. Epicon na pewno ci sie spodoba po tym co miałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w81 Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 no przypuszczam ,że każdy inny będzie lepszy niż ten ,który miałem zdaje sobie sprawę ,że to był najprostszy amortyzator. A co sądzicie o Manitu jakiś forumowicz ma na sprzedaż taki właśnie amortyzator. http://allegro.pl/manitou-drake-100mm-abs-i3321645348.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w81 Napisano 19 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 co sądzicie o tych amortyzatorach? i czy podejdą do mojego roweru. http://allegro.pl/zestaw-amortyzator-manetka-rock-shox-tora-100mm-i3304989768.html http://allegro.pl/nowy-amortyzator-suntour-epicon-rld-wd-100-poplock-i3328641844.html ps. dlaczego nie mogę edytować ostatniego postu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Maniek jest spoko, ale używka, tora to kloc ale pancerny ( ale tej wersji bym nie brał) a epicon, no cóż, powietrzny, w mairę lekki, i dobrze pracujący widelec. Będziesz waść zadowolony. Posty można edytować do chyba 10 czy 15 min po ich napisaniu tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w81 Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 no i kupiłem za 600 zł ,wybór padł na Epicon-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w81 Napisano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 koledzy i znowu problem. Zabrałem się dziś za montaż amora ale problem się pojawił przy mocowaniu hamulca potrzebny adapter tylko nie wiem jaki ??? Moje hamulce to Shimano BRM486 ,a amortyzator to EPICON model z 2011r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Yyyyy może taki, jaki miałeś w XCM ? Zakładam, że skoro hulało w XCM to będzie grało w Epiconie. Daj zdjęcie z frontu walki, będzie prościej. Tak myślę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.